
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | sipulia sipuli | |
3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 | porkkanaa
porkkana (n. 150 g) | |
1 - 2 | palsternakkaa
palsternakka (n. 150 g) | |
2 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy | |
2 tlk tlk | tomaattikastiketta
tomaattikastike (esim. Arrabbiata, á 400 ml) | |
1 tl tl | suolaa suola | |
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
0,5 ruukkua ruukku | timjamia
timjami (hienonnettuna) | |
1 | bataattia
bataatti (n. 400 g) | |
0,5 pkt pkt | lasagnelevyjä
lasagnelevy (n. 250 g) | |
2 rkl rkl | voita
voi (tai vegaanista margariinia) | |
1 dl dl | korppujauhoja korppujauho |
Kukkakaali-valkokastike
750 g g | kukkakaalia
kukkakaali (pakaste) | |
6 dl dl | vettä vesi | |
1 kuutiota kuutio | kasvislientä kasvisliemi | |
1 prk prk | vegaanista levitettä
vegaaninen levite (Vemondo vegaaninen levite 255 g) | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJuhlava juureslasagne
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valmista kukkakaali-valkokastike. Laita kukkakaalit ja vesi kattilaan, murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Valuta kukkakaalit, ota liemi talteen. Laita kukkakaalit ja 3 dl liemestä takaisin kattilaan. Lisää joukkoon vegaaninen levite ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Lisää vielä tarvittaessa hieman keitinlientä, jotta saat aikaan valkokastikkeen koostumuksen. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
- Valmista juures-tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakat karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai kasarissa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli sekä porkkana- ja palsternakkaraasteet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattikastike ja loput kukkakaalien keitinliemestä (2-3 dl). Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna timjami ja sekoita puolet kastikkeen joukkoon.
- Kuori bataatti ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai veitsellä.
- Kokoa lasagne. Levitä juures-tomaattikastiketta ja kukkakaali-valkokastiketta hieman uunivuoan pohjalle. Asettele päälle bataattisiivuja ja niiden päälle lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyjen päälle juures-tomaattikastiketta, sitten kukkakaali-valkokastiketta ja taas bataattisiivuja ja lasagnelevyjä. Tee näin vielä yksi tai useampi kerros vuoan koosta riippuen. Jätä päällimmäiseksi kukkakaali-valkokastiketta.
- Sulata voi ja sekoita sen joukkoon korppujauho ja loput hienonnetusta timjamista. Levitä seos lasagnen pinnalle.
- Paista lasagnea 200 asteessa 50-60 minuuttia tai kunnes lasagne on kypsää. Jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä vuoka kannella tai foliolla. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.