
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.
Ainesosat
1 - 2 kpl kpl | bataattia bataatti | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
100 g g | pekonia
pekoni (suikaleina, tai halloumia kasvisversioon) | |
400 g g | jauhelihaa
jauheliha (naudan jauhelihaa, tai halloumia kasvisversioon) | |
2 tl tl | kanelia kaneli | |
1 ripausta ripaus | chiliä chili | |
100 g g | pinaattia
pinaatti (tuoretta, pestynä) | |
6 dl dl | ruokakermaa ruokakerma | |
2 dl dl | vettä vesi | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBataattivuoka
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori bataatti ja suikaloi ohuiksi lastuiksi. Pese pinaatti runsaassa kylmässävedessä. Murskaa valkosipulin kynnet ja kääntele ne oliiviöljyn kera bataattiviipaleisiin.
- Mausta suolalla ja sekoita, anna maustua sillä välin kun valmistelet muutainekset.
- Laita pekonisuikaleet pannulle ja kuumenna pannu kuumaksi, paistele, kunnes pekonisuikaleet alkavat rapeutumaan. Lisää jauheliha ja paista rapeaksi muruksi, mausta kanelilla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Jos teetkasvisruoan, murusta halloumijuusto kulhoon ja mausta kanelilla, chilillä ja pippurilla, älä lisää suolaa.
- Yhdistä vesi ja kerma. Lorauta uunivuoan pohjalle kermaseosta niin, että pohjapeittyy. Lado kerros bataattiviipaleita vuokaan ja niiden päälle pinaattia sekä ohut kerros jauhelihapaistosta. Jatka kerroksittain latomista, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä päällimäiseksi bataattikerros ja kaavi mukaan myös bataateista kulhoon jäänyt valkosipuliöljy.
- Kaada kermaseosta vuokaan niin että bataatit melkein peittyvät ja lisää tarvittaessa kypsymisen aikana. Ravista vuokaa kevyesti, jotta kaikki ilmakuplat lähtevät ja nosta se 180-asteiseen uuniin.
- Paahda 1,5h tai kunnes bataatit ovat kypsiä.
Vinkki: Bataattivuoasta saa helposti kasvisruoan kun korvaa jauhelihan ja pekonin halloumilla. Kasvisversiokin maistuu yleensä hyvin lihansyöjille, joten tällä ruoalla saa helposti lisättyä arkeen uusia kasvisruokia.