Helppous yllättää
Kinkku-carbonaravuoka

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

300 g g pastaa pasta
(fusilli)
200 g g kinkkua kinkku
(esim. palvikinkkua)
70 g g pekonia pekoni
1 kpl kpl sipulia sipuli
2 - 3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli

Munamaito

2 kpl kpl kananmunaa kananmuna
2 dl dl maitoa maito
2,5 dl dl ruokakermaa ruokakerma
(Pohjolan Meijeri maustettua ruokakermaa (juusto))
0,5 dl dl oreganoa oregano
(tuoretta, silputtuna)
1,5 rkl rkl sinappia sinappi
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri

Päälle

50 g g parmesaania parmesaani

Kinkku-carbonaravuoka

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:10 h
(33)

Valmistus

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi. Valuta pasta siivilässä ja kumoa takaisin kattilaan.

2. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna pekoni. Kuori ja silppua sipulit.

3. Levitä pekonit kylmälle paistinpannulle. Kuumenna ja sekoittele, kunnes pekoni on saanut vähän väriä. Lisää sipulit mukaan kuullottumaan. Lisää tarvittaessa tilkka rapsiöljyä. Kumoa seos pastakattilaan ja lisää myös kuutioitu kinkku. Sekoita ainekset keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 2 ½ l).

4. Vatkaa munat, maito ja ruokakerma keskenään kulhossa. Lisää mausteet ja kaada munamaito vuokaan. Ripottele päälle parmesaaniraaste.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.