Helppous yllättää
Juustoinen punajuurilaatikko

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg punajuuria punajuuri
2 kpl kpl punasipulia punasipuli
1 - 4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
0,5 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy
1 tl tl timjamia timjami
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
5 dl dl vettä vesi
2 dl dl kermaa kerma
1 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
1 dl dl puuroriisiä puuroriisi
(tai ohrasuurimoita)
1 ripausta ripaus suolaa suola
150 g g vuohenjuustoa vuohenjuusto
(tai sinihomejuustoa halutessasi)

Juustoinen punajuurilaatikko

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(30)

Valmistus

  1. Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä kattilaan. Kuori ja pilko pieneksi punasipulit sekä valkosipulit ja lisää ne punajuurien joukkoon. Lisää rapsiöljy, timjami sekä ripaus mustapippuria ja nosta kattila sitten liedelle.
  2. Paahda punajuuria ja sipuleita koko ajan sekoitellen viitisen minuuttia ja lisää sitten vesi sekä kasvisliemikuutio. Anna seoksen porista hetken ja lisää vielä sekaan puuroriisi ja kerma. Anna massan kiehahtaa, pudota sitten lieden lämpöä ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää keitettäessä tilkka vettä, jos massa meinaa kuivua kokonaan. Tarkista maku ja lisää halutessa mausteita. Lisää tässä vaiheessa joko vuohenjuusto tai sinihomejuusto mukaan puuromaiseen seokseen niin halutessasi.
  3. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele uunivuoka ja levitä massa siihen tasaisesti. Paista punajuurilaatikkoa uunissa noin tunnin ajan. Voit viimeistellä punajuurilaatikon ripottelemalla haluamaasi juustoa laatikon päälle ennen tarjoilua.

Vinkki: Vuohenjuusto tai sinihomejuusto tuovat punajuurilaatikkoon lisää makua ja täyteläisyyttä.

Tarjoukset

Kotimainen punajuuriKotimainen punajuuri
Kotimainen punajuuri
09.12 - 12.12
-30 %
0,99
0,69