
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | punajuuria punajuuri | |
2 kpl kpl | punasipulia punasipuli | |
1 - 4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
0,5 dl dl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
1 tl tl | timjamia timjami | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
5 dl dl | vettä vesi | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
1 kuutiota kuutio | kasvislientä kasvisliemi | |
1 dl dl | puuroriisiä
puuroriisi (tai ohrasuurimoita) | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
150 g g | vuohenjuustoa
vuohenjuusto (tai sinihomejuustoa halutessasi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJuustoinen punajuurilaatikko
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä kattilaan. Kuori ja pilko pieneksi punasipulit sekä valkosipulit ja lisää ne punajuurien joukkoon. Lisää rapsiöljy, timjami sekä ripaus mustapippuria ja nosta kattila sitten liedelle.
- Paahda punajuuria ja sipuleita koko ajan sekoitellen viitisen minuuttia ja lisää sitten vesi sekä kasvisliemikuutio. Anna seoksen porista hetken ja lisää vielä sekaan puuroriisi ja kerma. Anna massan kiehahtaa, pudota sitten lieden lämpöä ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää keitettäessä tilkka vettä, jos massa meinaa kuivua kokonaan. Tarkista maku ja lisää halutessa mausteita. Lisää tässä vaiheessa joko vuohenjuusto tai sinihomejuusto mukaan puuromaiseen seokseen niin halutessasi.
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele uunivuoka ja levitä massa siihen tasaisesti. Paista punajuurilaatikkoa uunissa noin tunnin ajan. Voit viimeistellä punajuurilaatikon ripottelemalla haluamaasi juustoa laatikon päälle ennen tarjoilua.
Vinkki: Vuohenjuusto tai sinihomejuusto tuovat punajuurilaatikkoon lisää makua ja täyteläisyyttä.