Helppous yllättää
Juustoinen imelletty perunalaatikko

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 kg kg perunaa peruna
6 dl dl vettä vesi
6 dl dl täysmaitoa täysmaito
(laktoositonta, + 1–4 dl lisää tarvittaessa)
2 - 3 tl tl suolaa suola
0,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 lorausta loraus siirappia siirappi
(maun mukaan)
1 lorausta loraus rypsiöljyä rypsiöljy
(vuoan voiteluun)
1 pkt pkt Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto

Juustoinen imelletty perunalaatikko

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

7:00 h
(3)

Valmistus

  1. Kuori ja kuutioi perunat kattilaan ja lisää vesi sekä maitojuoma. Nosta kattila liedelle ja keitä perunoita puolisen tuntia tai kunnes ne ovat täysin pehmenneet. Ota kattila liedeltä, vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisää suolaa maun mukaan.
  2. Anna perunaseoksen jäähtyä hetken ja laita uuni sillä välin lämpenemään noin 60 asteeseen. Kun perunamuhennoksen sisälämpötila on noin 60-70 astetta, lisää joukkoon vehnäjauhot pikkuhiljaa ripotellen ja samalla sekoittaen. Peitä kattila kannella, nosta se uuniin ja anna perunamassan imeltyä kolmesta neljään tuntia. Sekoita kertaalleen imeltymisen aikana.
  3. Ota kattila uunista ja nosta uunin lämpö 160 asteeseen. Sekoita perunamassa ja lisää tarvittaessa maitoa sekaan. Massan tulisi muistuttaa löysähköä perunamuusia. Tarkista myös maku ja lisää suolaa tai siirappia tarpeen mukaan. Jos haluat laatikosta juustoisen, raasta juusto ja lisää noin puolet raasteesta perunamassan sekaan. Jätä puolet juustoraasteesta vielä odottamaan.
  4. Levitä peruna-juustomassa voideltuun uunivuokaan ja paista 160 asteessa reilu 2 tuntia. Sekoita paistamisen aikana seosta muutaman kerran, etteivät pinta ja reunat kuivu liikaa. Voit lopuksi nostaa uunin lämpöä hetkeksi, jotta perunalaatikko saa hiukan paahteista väriä pintaansa. Lisää lämpötilaa nostettuasi perunalaatikon päälle vielä viimeiset juustoraasteet noin puoli tuntia ennen laatikon valmistumista.