
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Ankanrinnat
2 kpl kpl | ankanrintaa ankanrinta | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
2 - 3 rkl rkl | sinappia
sinappi (esim. Deluxe Wholegrain Mustard - ryytisinappi) | |
2 rkl rkl | voita voi | |
1 nippua nippu | timjamia
timjami (ja rosmariinia halutessasi) |
Duxelles-sieni-sipuliseos
200 g g | herkkusieniä herkkusieni | |
2 | sipulia sipuli | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 - 2 rkl rkl | sinappia
sinappi (esim. Deluxe Wholegrain Mustard - ryytisinappi) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
1 - 2 rkl rkl | ruohosipulia
ruohosipuli (silputtuna) | |
2 - 3 rkl rkl | voita voi |
Ankanrintojen käärimiseen
6 - 8 siivua siivu | prosciuttoa
prosciutto (tai vastaavaa kinkkua) | |
300 g g | lehtitaikinaa lehtitaikina | |
1 - 2 | kananmunaa
kananmuna (voiteluun) |
Tarjoiluun
valmiskastiketta
valmiskastike (Deluxe kerma-konjakkikastike) |
4 annosta annos | perunaa
peruna (paistettuja perunoita tai muita haluamiasi lisukkeita) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTaikinoitu ankanrinta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Poista ankanrinnoista leikkaamalla mahdolliset, vaaleat nahat ja ylimääräinen rasva. Paista leikkeet pannulla kauttaaltaan kauniin kullanruskeiksi ja mausta ne suolalla, pippurillaja halutessasi myös hienonnetuilla yrteillä.
- Kun rintaleikkeet ovat kypsyneet ja saaneet väriä, ota ne pannulta sivuun ja hiero niiden pinta kauttaaltaan ohuelti ryytisinapilla.
- Valmista tässä välissä duxelles eli sieni-sipuliseos. Pilko ensin sienet hienoksi silpuksi. Kuumenna rasvaa tai rasvainen ankannahka pannulla, ja lisää pilkotut sienet, sipulit ja murskattu valkosipuli. Paista sieni-sipuliseosta ainakin 10 minuutin ajan keskilämmöllä siten, että neste haihtuu kokonaan pois. Mausta seos lopuksi suolalla, pippurilla, ruohosipulilla ja sinapilla. Tarkista maku ja kaada seos jäähtymään erilliselle lautaselle.
- Kääri seuraavaksi kumpikin rintaleike omaksi rullakseen kelmun sisään niin, että leikkeet jäävät kinkun ja sieni-sipulisekoituksen alle. Levitä kelmu leivinlaudan päälle ja asettele kolme kinkkusiivua vierekkäin kelmulle siten, että niiden reunat ovat hiukan toistensa päällä, eikä väliin jää rakoja. Levitä sitten kinkkujen päälle ohuelti sieni-sipuliseosta. Asettele lopuksi sinapilla hunnutetut ankanrintaleikkeet kinkkujen ja sieni-sipulisekoituksen päälle. Kääri kokonaisuus tiukalle rullalle tuorekelmun avulla, sulje rullan päädyt taitoksella ja aseta rullat hetkeksi jääkaappiin.
- Kauli tällä välin kaksi erillistä suorakaiteen muotoista lehtitaikinalevyä ohueksi ja voitele ne kananmunalla. Ota rullat jääkaapista ja asettele ne varovasti voideltujen taikinalevyjenpäälle. Poista samalla kelmu rullien ympäriltä. Kääri rullat taikinan sisään ja painele rullien päädyt sormin kiinni. Voitele sitten taikinarullat myös ulkopuolelta. Paista taikinoituja ankanrintoja 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes niiden pinnat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
- Ota taikinoidut ankanrinnat uunista ja anna niiden levähtää vielä pari minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa rullat keskeltä halki ja tarjoile valmiin Deluxe kerma-konjakkikastikkeen sekä paistettujen perunoiden kanssa.