Helppous yllättää
Übermakkarahampurilainen

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Majoneesi

2 - 3 rkl rkl ketsuppia ketsuppi
(pippuriketsuppi)
1 dl dl majoneesia majoneesi
1 rkl rkl konjakkia konjakki

Hampurilainen

4 - 8 hampurilaissämpylöitä hampurilaissämpylä
1 ruukkua ruukku salaattia salaatti
(lehtisalaattia)
1 - 2 tomaattia tomaatti
(viipaleina)
2 maustekurkkuja maustekurkku
(siivutettuna)
4 - 8 viipaletta viipale hampurilaisjuustoa hampurilaisjuusto
(cheddar)
200 g g chorizoa chorizo
(tai pilkottuja grillimakkaroita)
200 g g pulled pork -lihaa pulled pork -liha
400 g g jauhelihaa jauheliha
(nauta tai nauta-sika)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 ruukkua ruukku rucolaa rucola
1 - 2 sipulia sipuli
(renkaina)

Übermakkarahampurilainen

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(0)

Valmistus

  1. Sekoita makkarat, pulled pork sekä jauheliha tasaiseksi massaksi, jolloin kaikki ainekset ovat kunnolla sekoittuneet.
  2. Anna massan vetäytyä hetki, muotoile sen jälkeen 200 gramman pihveiksi ja grillaa. Koska mukana käytetään nauta-sikaa tuomaan pihviin hieman lisärasvaa, pihvit kannattaa grillata vähintään medium+ -kypsyyteen ennen kuin ne nostetaan vetäytymään. Nosta pihvit kokonaan grillin sivuun folionyytteihin tai hieman aiemmin grillin ylähyllylle kypsymään.
  3. Valmista majoneesikastike sekoittamalla majoneesi, chiliketsuppi ja konjakki keskenään.
  4. Paahda sämpylät molemmin puolin. Paahtamisen jälkeen voitele hampurilaisten yläkansille maustettua majoneesia sekä pieni töräys ketsuppia. Kasaa hampurilaisen alapuoliskon päälle salaatinlehti, suolakurkku ja tomaatti.
  5. Nosta nyt pihvit takaisin grilliin ja samalla voit kypsentää sipulirenkaat. Käännä hetken päästä pihvit ympäri ja aseta juustoviipale pihvin päälle sulamaan. Kun juusto on sopivasti sulanut ja sipulirenkaat ovat kypsiä, nosta ne hampurilaisleiville. Kuumenna hampurilaisen pinnat vielä nopeasti grillissä ja tarjoile lämpiminä.