Helppous yllättää
Olutmakkara-hapankaalipaistos ja paahdetut potut

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 - 1,5 g g uutta perunaa uusi peruna
0,5 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
3 rkl rkl merisuolaa merisuola
1 arkkia arkki alumiinifoliota alumiinifolio

Hapankaalipaistos

3 sipulia sipuli
1 pkt pkt pekonia pekoni
(Grillimaisteri pekonisiivuja 3-pack)
1 - 6 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 ruukkua ruukku timjamia timjami
3 pkt pkt raakamakkaraa raakamakkara
(Grilllimaisteri raaka olutmakkara)
0,5 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy
3 rkl rkl siirappia siirappi
1 pss pss grillausmaustetta grillausmauste
(Grillimaisteri allround-grillausmauste)

Tarjoiluun

1 prk prk majoneesia majoneesi
1 prk prk sinappia sinappi

Olutmakkara-hapankaalipaistos ja paahdetut potut

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(0)

Valmistus

Vinkki: Laita grilli kuumaksi ja aloita perunoista, niin ne kypsyvät hutikan valmistuksen aikana. Näiden pottujen makuun päästyäsi et muita enää halua syödäkään!

Uuden sadon perunat

  1. Pese ja kuivaa potut alumiinivuokaan ja kaada päälle oliiviöljy sekä merisuola. Sekoita hyvin ja nosta vuoka grilliin.
  2. Paista perunoita 10-15 minuuttia välillä sekoitellen. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja siirrä grillin reunalle (ei niin kuumaan kohtaan) n. 5-10 minuutiksi.
  3. Tarkista perunoiden kypsyys ja paista lisää tarvittaessa. Kun tarjoat potut, nosta ne pois vuoasta, jolloin ylimääräinen suola ja öljy jäävät vuokaan.

Hapankaalipaistos

  1. Kuori sipulit ja pilko ne isohkoiksi suikaleiksi. Siivuta pekoni, kuori ja murskaa valkosipulit, hienonna timjami ja purista hapankaalista kaikki neste pois.
  2. Kuumenna muurikkapannu tai jokin muu iso pannu grillissä kuumaksi, lisää öljy ja paahda pekonisiivut rapeiksi. Siirrä pekonipalat pannun reunoille, jolloin keskelle jää ”lätäkkö” rasvaa.
  3. Pursota raakamakkaroiden massa ”siskonmakkarakeitto”-hengessä pieninä paloina rasvaan ja paista kypsäksi.
  4. Lisää pannulle sipulit, kuivaksi puristettu hapankaalisalaatti sekä mausteet ja sekoita kaikki ainekset sekaisin.
  5. Paista seosta, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja tarjoa paahdettujen perunoiden, grillisinapin ja majoneesin kera.