Helppous yllättää
T-luupihvi, grillatut kasvikset ja sitruuna-kaprisvoi

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 kpl kpl naudan pihvejä naudan pihvi
(Grillimaisteri T-luupihvi)
1 kg kg uutta perunaa uusi peruna
1 - 2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 fenkolia fenkoli
1 - 2 ruukkua ruukku salaattia salaatti
(esim. Cosmopolitan)
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Voikastike

50 g g voita voi
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
0,5 prk prk kapriksia kapris

Lisäksi

0,5 ruukkua ruukku tilliä tilli
0,5 ruukkua ruukku ruohosipulia ruohosipuli
0,5 ruukkua ruukku lehtipersiljaa lehtipersilja
1 ruukkua ruukku rucolaa rucola

Vinegretti

1 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
0,25 dl dl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
(tai vaaleaa balsamiviinietikkaa)
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl sokeria sokeri
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

T-luupihvi, grillatut kasvikset ja sitruuna-kaprisvoi

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(0)

Valmistus

  1. Ota lihat jääkaapista huoneenlämpöön.
  2. Kypsennä pestyt perunat 200-asteisessa uunissa oliiviöljyn ja suolan kanssa napakan kypsiksi ja leikkaa puoliksi.
  3. Leikkaa fenkoli ja salaatti isohkoiksi lohkoiksi. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Kypsennä kasvikset uunissa puolikypsiksi.
  4. Hienonna yrtit.
  5. Ravista kastikkeen ainekset hyvin keskenään.
  6. Paahda voi vaaleanruskeaksi kattilassa ja lisää sitruunankuoriraaste sekä kaprikset.
  7. Grillaa pihvit kuumassa grillissä nopeasti haluttuun kypsyyteen. Mausta suolalla ja pippurilla ja kietaise folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  8. Grillaa samanaikaisesti myös halkaistut perunat. Nostele kulhoon, lisää yrtit ja sekoita. Grillaa myös fenkoli- ja salaattilohkot.
  9. Kokoa annos siten, että levität perunat ensin lautaselle, sitten kasvikset ja päälle pihvi, jonka valelet kaprisvoilla. Nostele vinegretillä maustettu rucolasalaatti viimeiseksi annoksen päälle.