Helppous yllättää
Pähkinäinen porsaanfilee

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g porsaanlihaa porsaanliha
(maustamaton)
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Kastike

1 prk prk kookosmaitoa kookosmaito
3 rkl rkl soijakastiketta soijakastike
2 rkl rkl ruokosokeria ruokosokeri
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 chiliä chili
(punainen, silputtuna)
1 rkl rkl inkivääriä inkivääri
1,5 dl dl maapähkinävoita maapähkinävoi
(makeuttamaton)

Päälle

1 dl dl suolapähkinöitä suolapähkinä
(rouhittuna)
1 kourallista kourallinen korianteria korianteri
3 limeä lime

Lisäksi

3 - 6 kpl kpl sydänsalaattia sydänsalaatti

Pähkinäinen porsaanfilee

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(1)

Valmistus

  1. Ota porsaan sisäfileet huoneenlämpöön tunti ennen grillaamista.
  2. Valmista kastike. Kuumenna kookosmaito kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä.
  3. Vatkaa lopuksi maapähkinävoi kastikkeeseen.
  4. Kuumenna, älä keitä. Tarkista maku.
  5. Viillä fileet auki terävällä veitsellä pituussuunnassa muutamaan kertaan, jotta saat ehjän, tasaisen lihalevyn. Nuiji rystysillä tarvittaessa.
  6. Öljyä filee kevyesti ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria.
  7. Grillaa mehevän kypsäksi halkaistujen sydänsalaattien ja limettien kera.
  8. Nosta filee tarjoiluvadille, leikkaa poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja valuta päälle kastiketta.
  9. Lisää rouhitut pähkinät, tuoretta korianteria ja grillatut limettipuolikkaat.
  10. Tarjoa lisänä grillattuja sydänsalaatteja ja halutessasi Grillimaisteri perunasalaattia.

Vinkki: Porsaan sisäfilee kypsyy nopeasti ja tasaisesti pitkittäin auki leikattuna levynä. Pähkinäinen kastike maistuu myös grillatun broilerin kera.