Helppous yllättää
Myskikurpitsa-wellington

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g lehtitaikinaa lehtitaikina
1 myskikurpitsaa myskikurpitsa
(n. 1,2 kg)
2,5 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
1 tl tl suolaa suola
1 sipulia sipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
150 g g herkkusieniä herkkusieni
1 dl dl saksanpähkinöitä saksanpähkinä
1 rkl rkl voita voi
(tai vegaanista levitettä tai öljyä)
2 rkl rkl timjamia timjami
(tuoretta, hienonnettuna)
1 rkl rkl balsamietikkaa balsamietikka
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 kananmunaa kananmuna
(tai kaurajuomaa voiteluun)

Myskikurpitsa-wellington

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(2)

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota lehtitaikina sulamaan.
  2. Leikkaa myskikurpitsa kahtia siitä kohtaa, mistä se levenee. Wellingtoniin käytetään ”varsiosa”, jossa ei ole siemeniä. Leikkaa siitä kuoret pois ja halkaise pituussuunnassa. Aseta puolikkaat leivinpaperille uunipellille ja sudi pintaan ½ rkl öljyä ja ripottele päälle ½ tl suolaa.
  3. Paahda myskikurpitsaa uunissa 30 minuuttia tai kunnes se on napakan kypsää. Anna jäähtyä.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet pieniksi paloiksi. Rouhi saksanpähkinät.
  5. Kuumenna 2 rkl öljyä ja voi pannulla. Kuullota sipulia, kunnes se pehmenee. Lisää valkosipuli ja herkkusienet ja paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon saksanpähkinärouhe, tuore timjami ja balsamiviinietikka. Mausta ½ tl suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.
  6. Asettele lehtitaikinalevy eteesi. Jos käytät lehtitaikinalevyjä, asettele ne suorakaiteen muotoon ja nipistä reunat kiinni. Kauli tarvittaessa hieman ohuemmaksi. Levitä keskelle puolet sieni-sipuliseoksesta ja aseta kurpitsanpalat seoksen päälle peräkkäin kupera puoli alaspäin. Levitä loput sieni-sipuliseoksesta kurpitsoiden päälle. Käännä taikinan reunat keskelle ja sulje saumat nipistämällä. Aseta wellington leivinpaperin päälle uunipellille saumapuoli alaspäin.
  7. Jos taikinaa jää yli, voit tehdä siitä koristeita wellingtonin pintaan. Voitele taikina kananmunalla.
  8. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!Valitse tähän ruokaan mahdollisimman paksu myskikurpitsa, siitä käytetään vain siemenetön osa. Käytä loput kurpitsasta johonkin toiseen ruokaan. Vegaaninen versio valmistuu voitelemalla wellington kananmunan sijaan kaurajuomalla ja käyttämällä voin sijaan vegaanista tuotetta.