
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 annosta annos | hanhea
hanhi (hanhenrintaa) |
Glögiglasyyri
2 dl dl | glögiä glögi | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | kanelia kaneli | |
1 rkl rkl | mustaherukkahyytelöä mustaherukkahyytelö | |
3 kpl kpl | mausteneilikkaa mausteneilikka | |
1 oksaa oksa | rosmariinia rosmariini |
Haudutettu punakaali
150 g g | pekonia pekoni | |
1 | sipulia sipuli | |
1 - 2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 - 2 rkl rkl | mustaherukkahyytelöä mustaherukkahyytelö | |
0,5 dl dl | glögiä glögi | |
1 | omenaa omena | |
1 rkl rkl | voita voi | |
1 kourallista kourallinen | timjamia timjami | |
1 oksaa oksa | rosmariinia rosmariini |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGlögiglasyyrilla valeltua hanhenrintaa ja haudutettua punakaalia
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Mausta hanhenrinnat hyvin suolalla ja pippurilla. Tee nahkaan viiltoja. Laita hanhenrinnat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin ja paahda, kunnes nahka on kauniin rapea. Käännä ja valele glasyyriä hanhenrintojen päälle.
- Laita hanhenrinnat uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin, laita lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja nosta hanhenrinnat 180-asteiseen uuniin kypsymään. Kun lihan lämpötila on 55 - 58 astetta, kääri hanhenrinnat folioon ja anna niiden vetäytyä noin 10 minuuttia.
- Valmista tässä kohtaa glögiglasyyri ja haudutettu punakaali.
Glögiglasyyri
Kiehauta glögiglasyyrin ainekset. Siivilöi mausteet pois ja jatka keittämistä, kunnes seoksen lämpötila on 108 astetta. Anna jäähtyä kunnolla. Älä keitä liian kovalla lämmöllä, jotta glasyyristä ei tule kitkerää.
Punakaali
- Leikkaa pekoni paloiksi, pilko sipuli ja valkosipuli ja paahda pannulla.
- Lisää punakaali nesteineen, mustaherukkahillo ja kuutioitu omena.
- Lisää glögi, timjami, rosmariini sekä voi ja hauduta, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut.
Viimeistely
Leikkaa kypsät hanhenrinnat irti luista. Kuorruta hanhenrinnat vielä lopuksi glögiglasyyrillä ja tarjoile haudutetun punakaalin kanssa.