Helppous yllättää
Glögiglasyyrilla valeltua hanhenrintaa ja haudutettua punakaalia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 annosta annos hanhea hanhi
(hanhenrintaa)

Glögiglasyyri

2 dl dl glögiä glögi
1 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl kanelia kaneli
1 rkl rkl mustaherukkahyytelöä mustaherukkahyytelö
3 kpl kpl mausteneilikkaa mausteneilikka
1 oksaa oksa rosmariinia rosmariini

Haudutettu punakaali

150 g g pekonia pekoni
1 sipulia sipuli
1 - 2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 - 2 rkl rkl mustaherukkahyytelöä mustaherukkahyytelö
0,5 dl dl glögiä glögi
1 omenaa omena
1 rkl rkl voita voi
1 kourallista kourallinen timjamia timjami
1 oksaa oksa rosmariinia rosmariini

Glögiglasyyrilla valeltua hanhenrintaa ja haudutettua punakaalia

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(1)

Valmistus

  1. Mausta hanhenrinnat hyvin suolalla ja pippurilla. Tee nahkaan viiltoja. Laita hanhenrinnat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin ja paahda, kunnes nahka on kauniin rapea. Käännä ja valele glasyyriä hanhenrintojen päälle.
  2. Laita hanhenrinnat uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin, laita lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja nosta hanhenrinnat 180-asteiseen uuniin kypsymään. Kun lihan lämpötila on 55 - 58 astetta, kääri hanhenrinnat folioon ja anna niiden vetäytyä noin 10 minuuttia.
  3. Valmista tässä kohtaa glögiglasyyri ja haudutettu punakaali.

Glögiglasyyri

Kiehauta glögiglasyyrin ainekset. Siivilöi mausteet pois ja jatka keittämistä, kunnes seoksen lämpötila on 108 astetta. Anna jäähtyä kunnolla. Älä keitä liian kovalla lämmöllä, jotta glasyyristä ei tule kitkerää.

Punakaali

  1. Leikkaa pekoni paloiksi, pilko sipuli ja valkosipuli ja paahda pannulla.
  2. Lisää punakaali nesteineen, mustaherukkahillo ja kuutioitu omena.
  3. Lisää glögi, timjami, rosmariini sekä voi ja hauduta, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut.

Viimeistely

Leikkaa kypsät hanhenrinnat irti luista. Kuorruta hanhenrinnat vielä lopuksi glögiglasyyrillä ja tarjoile haudutetun punakaalin kanssa.