Helppous yllättää
Sitruuna-parmesaanikana

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

480 g g broileria broileri
(broilerin ohutleikkeitä)
1 sipulia sipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna ja kuoret raastettuna)
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma
1 dl dl vettä vesi
1 kuutiota kuutio kanalientä kanaliemi
0,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
75 g g parmesaania parmesaani
2 tl tl salviaa salvia
(tuoretta, hienonnettuna)

Sitruuna-parmesaanikana

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(56)

Valmistus

1. Nosta broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese sitruunat ja raasta ohut keltainen kuori raastimen hienolla terällä. Purista sitruunan mehu.

3. Kuullota sipulit tilkassa öljyä ja siirrä pataan tai kattilaan.

4. Ruskista broilerien pinnat tilkassa öljyä ja siirrä pataan.

5. Lisää pataan kerma, vesi, kanaliemikuutio, sitruunan kuori ja -mehu sekä suola ja pippuri. Hauduta pataa kannella peitettynä liedellä noin 15 minuuttia.

6. Viimeistele pata sekoittamalla joukkoon raastettu parmesaani ja hienonnettu salvia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai perunoiden kera.