Helppous yllättää
Jouluiset ankanrinnat päärynäyrttikastikkeella

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1050 g g ankanrintaa ankanrinta
1 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl piparkakkumaustetta piparkakkumauste
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 dl dl teriyaki-kastiketta teriyaki-kastike

Jouluiset ankanrinnat päärynäyrttikastikkeella

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(21)

Valmistus

  1. Sulata jäiset ankanrinnat vuorokauden jääkapissa.
  2. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  3. Sekoita ranskankerma ja jogurtti. Lisää oikein pieniksi kuutioitu päärynä, sitruunamehu, hunaja, suola, pippuri ja yrttisilput. Nosta kastike jääkaappiin odottamaan.
  4. Kuivaa ankanrinnat talouspaperilla.
  5. Vedä ankanrinnan nahkaan terävällä veitsellä ruudukkoviillot.
  6. Nosta rintafileet nahkapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle (ei rasvalisää) ja kytke säädä yli keskivälin.
  7. Anna lihojen paistua omassa rasvassaan nahkapuolelta hieman enemmän, että ne tulevat ruskean rapeiksi ja lihapuolelta muutaman minuutin.
  8. Säästä rasva ja käytä sitä muiden lihojen paistorasvana.
  9. Ripottelelihoille molemmin puolin suolaa, piparkakkumaustetta ja pippuria.
  10. Työnnä paistomittari muhkeimman lihapalan paksuimpaan kohtaan. Peitä ankat foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia niin, että ne jäävät sisältä aavistuksen punertaviksi. Sisälämpö on silloin noin 58 astetta.
  11. Ota lihat uunista, sivele lihojen pintaan teriyaki-kastiketta ja anna tasaantua folion alla noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.