
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1050 g g | ankanrintaa ankanrinta | ||
1 tl tl | suolaa suola | ||
0,5 tl tl | piparkakkumaustetta piparkakkumauste | ||
0,5 tl tl | mustapippuria mustapippuri | ||
1 dl dl | teriyaki-kastiketta teriyaki-kastike |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaJouluiset ankanrinnat päärynäyrttikastikkeella
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sulata jäiset ankanrinnat vuorokauden jääkapissa.
- Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
- Sekoita ranskankerma ja jogurtti. Lisää oikein pieniksi kuutioitu päärynä, sitruunamehu, hunaja, suola, pippuri ja yrttisilput. Nosta kastike jääkaappiin odottamaan.
- Kuivaa ankanrinnat talouspaperilla.
- Vedä ankanrinnan nahkaan terävällä veitsellä ruudukkoviillot.
- Nosta rintafileet nahkapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle (ei rasvalisää) ja kytke säädä yli keskivälin.
- Anna lihojen paistua omassa rasvassaan nahkapuolelta hieman enemmän, että ne tulevat ruskean rapeiksi ja lihapuolelta muutaman minuutin.
- Säästä rasva ja käytä sitä muiden lihojen paistorasvana.
- Ripottelelihoille molemmin puolin suolaa, piparkakkumaustetta ja pippuria.
- Työnnä paistomittari muhkeimman lihapalan paksuimpaan kohtaan. Peitä ankat foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia niin, että ne jäävät sisältä aavistuksen punertaviksi. Sisälämpö on silloin noin 58 astetta.
- Ota lihat uunista, sivele lihojen pintaan teriyaki-kastiketta ja anna tasaantua folion alla noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.