
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Ankankoipiconfit
4 | ankankoipia ankankoipi | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | ||
4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 - 2 | sipulia sipuli | ||
1 nippua nippu | timjamia timjami | ||
1 lorausta loraus | rapsiöljyä
rapsiöljy (tai ankanrasvaa tai voita) | ||
1 pkt pkt | merisuolaa merisuola |
Glaseeratut juurekset
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaAnkankoipiconfit ja glaseerattuja juureksia
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Hiero mausteet ja yrtit koipien pintaan. Aseta koivet syvään uunivuokaan ja peitä rasvalla. Aseta uunin lämpötilaksi 100-120 ºC ja anna kypsyä noin 2-3 tuntia. Koivet ovat kypsiä, kun liha irtoaa luista.
- Sipulit voit kypsentää uunissa esimerkiksi suolapedillä: laita uunin kestävälle alustalle karkeaa merisuolaa ja sipulit sen päälle. Voit kypsentää sipulit samaan aikaan koipien kanssa.
- Kuori ja laita juurekset kiehumaan. Kun juurekset ovat sopivasti keskeltä kovia, pilko ne ja lisää kattilaan hiukan sokeria, sekä nokare voita ja pyöräytä juurekset tässä seoksessa. Jos et halua, että punajuuri värjää kaiken muun, voit glaseerata sen erikseen. Lisää joukkoon vielä tilkka viinietikkaa ja suolaa sekä pippuria ja vihannekset ovat valmiit.
- Jos käytössäsi on lihalientä, saat makoisan kastikkeen lisäämällä tilkan lihalientä glaseerausliemen joukkoon ja kiehauttamalla sen. Tarjoile välittömästi.
Vinkki: Ankankoivet maistuvat mahtavilta myös hyvän leivän kera sellaisenaan. Lisää päälle vain nokare voita ja annos on valmis!