Helppous yllättää
Paahdettua ankankoipea, appelsiinikuorrutetta ja perunagratiinia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 kpl kpl ankankoipia ankankoipi
1 pkt pkt peruna-juustogratiinia peruna-juustogratiinia
(pakaste)
1 nippua nippu timjamia timjami
2 - 3 oksaa oksa rosmariinia rosmariini
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 ripausta ripaus suolaa suola

Kuorrute

2 appelsiinia appelsiini
(mehu ja kuori)
2 dl dl glögiä glögi
1 dl dl sokeria sokeri
2 rkl rkl hunajaa hunaja
1 prk prk hyytelöä hyytelö
(karpalohyytelöä)
1 dl dl vettä vesi

Keitetyt parsakaalit

2 parsakaalia parsakaali
vettä vesi
(keittämiseen)
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 nokaretta nokare voita voi

Paahdettua ankankoipea, appelsiinikuorrutetta ja perunagratiinia

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

6:00 h
(2)

Valmistus

Ankankoivet

  1. Ota ankankoivet hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Hiero nahkaan suolaa ja pippuria. Täytä pannu öljyllä ja laita joukkoon timjami, rosmariini ja pilkottu valkosipuli.
  3. Lämmitä öljy ja lisää koivet pannulle niin, että ne peittyvät öljyyn.
  4. Laita koivet hautumaan 110-asteiseen uuniin 4 - 6 tunniksi ja valmista sillä aikaa kuorrute.

Kuorrute

  1. Lämmitä glögi ja vesi kattilassa ja raasta joukkoon puolikkaan appelsiinin kuori ja muut ainekset.
  2. Keitä appelsiinikuorrute suhteellisen paksuksi siirapiksi. Varo kuitenkin, ettet polta seosta pohjaan.

Parsakaalit

  1. Kiehauta vesi ja lisää parsakaalit. Keitä, kunnes parsakaalit alkavat hieman pehmentyä.
  2. Kaada vesi pois, lisää parsakaalien päälle voita ja sekoita kevyesti.

Annoksen kokoaminen

  1. Kuorruta ankankoivet appelsiinikuorrutteella ja kuumenna uunissa nopeasti grillivastusten alla.
  2. Tarjoile ohjeen mukaan kuumennetun perunagratiinin, keitettyjen parsakaalien ja salaatin kanssa.