Helppous yllättää
Kastanjoilla täytetty kanarulla ja kermakastike

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

1 pkt pkt kanan rintafileitä kanan rintafilee
(Kanamestari maustamattomia broilerin rintafileitä)
3 - 4 siivua siivu ilmakuivattua kinkkua ilmakuivattu kinkku
(tai parmankinkkua)
1 oksaa oksa rosmariinia rosmariini
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1,5 dl dl kermaa kerma
(kuohukermaa)
0,5 dl dl vettä vesi
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 nokaretta nokare voita voi

Täyte

2 dl dl kastanjoita kastanja
2 rkl rkl voita voi
0,5 sipulia sipuli
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 palaa pala purjoa purjo
(n. 10 cm)
2 tl tl rosmariinia rosmariini
(tuoretta, hienonnettuna)
0,5 dl dl kermaa kerma
(kuohukermaa)
1 dl dl vettä vesi
1 kourallista kourallinen lehtipersiljaa lehtipersilja
1 ripausta ripaus suolaa suola

Kastanjoilla täytetty kanarulla ja kermakastike

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(7)

Valmistus

1.Tee ensin kastanjatäyte. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pesty purjopala pienenpieneksi. Silppua kastanjat karkeasti. Sulata voi pienessä pannussa ja kuullota siinä sipulit ja purjosilppu miedolla lämmöllä pehmeiksi. Lisää kastanjat ja paistele hetken, lisää sitten rosmariini.

2.Lisää ½ dl kermaa ja 1 dl vettä, keitä hiljaa n. 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut ja kastanjatäyte on paksua. Mausta suolalla ja kääntele sekaan hienonnettu lehtipersilja.

3.Täytä broilerin rintafileet: avaa broilerin rintafilee levyksi veitsellä aloittaen sen paksuimmasta kohdasta ja kuljettamalla veistä melkein toiseen reunaan asti. -Jätä noin sentin paksu reuna ja avaa filee leikkuulaudalle, painele litteäksi kämmenillä. Suolaa leikkauspinta ja lusikoi broilerilevyn toiseen päähän koko levyn pituudelta kastanjatäytettä (2-3 rkl), kääri tiiviiksi rullaksi ja rullan ympärille siivu ilmakuivattua kinkkua. Kiinnitä rulla kahdella hammastikulla.

4.Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ne kahtia pituussuunnassa. Sulata nokare voita pannussa ja aseta valkosipulinkynnet, rosmariini ja fileerullat pannuun. Ruskista rullat joka puolelta. Kaada lopuksi pannuun kerma ja vesi, peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 8 minuuttia.

5.Nosta rullat kastikkeesta ja anna vetäytyä leikkuulaudalla muutaman minuutin. Poista hammastikut varovasti ja leikkaa rullat 1 cm viipaleiksi. Tarkista kermakastikkeen maku, lisää tarvittaessa suolaa.

6.Tarjoa kastanjoilla täytetyt kanarullaviipaleet kastikkeen ja haluamasi lisukkeen kera.