
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pitsan pohja
6 dl dl | vettä vesi | ||
50 g g | hiivaa hiiva | ||
12 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
1 tl tl | suolaa suola |
Lihapitsa
1 prk prk | pestoa
pesto (Chef Select tuorepestoa) | ||
1 palaa pala | Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto | ||
50 - 100 g g | salamia salami | ||
1 - 2 | tomaattia tomaatti | ||
1 palaa pala | sinihomejuustoa
sinihomejuusto (maun mukaan) | ||
50 - 100 g g | prosciuttoa prosciutto | ||
2 kourallista kourallinen | rucolaa rucola |
Valkoinen pitsa
1 - 2 oksaa oksa | rosmariinia rosmariini | ||
100 - 150 g g | graavilohta
graavilohi (tai loimulohta) | ||
100 - 150 g g | katkarapuja katkarapu | ||
1 tilkkaa tilkka | oliiviöljyä oliiviöljy |
Viimeistelyyn
1 - 2 prk prk | mätiä mäti | ||
1 nippua nippu | yrttejä
yrtit (esim. rosmariinia, timjamia) |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaJoulujämäpitsa
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Voit käyttää täytteenä mitä kaapista löytyy. Se mitä ei ole, sitä ei tarvita.
Lihapitsa
- Valmista pohjataikina. Sivele pitsapohja pestolla. Raasta päälle grana padana -juustoa.
- Levitä pitsallesalameista leikattuja, ohuita siivuja sekä tomaattia.
- Leikkaa Blue Stilton-juustosta paloja ja ripottele ne pitsan päälle.
- Paista pitsaa 230-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kun olet ottanut pitsan pois uunista, lisää päälle vielä ilmakuivattua kinkkua.
- Ripottele päälle vielä runsaasti rucolaa,mustapippuria myllystä sekä oliiviöljyä.
Vinkki: Älä laita ilmakuivattua kinkkua uuniin, sillä se kuivuu ja maku kärsii.
Kalapitsa eli ”valkoinen pitsa”
- Valmista pohjataikina. Valkoiseen pitsaan ei käytetä perinteisesti tomaattimurskaa, vaan sivele pohjalle huolellisesti oliiviöljyä.
- Asettele päälle rosmariinin lehtiä ja sirottele suolaa. Paista pitsapohjaa 230-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kun olet ottanut pitsan pois uunista, laita päälle esimerkiksi graavilohta tai loimulohta.
- Jos sinulla on katkarapuja, voi marinoida niitä kevyesti maustetulla oliiviöljyllä.
- Viimeistele pitsa erilaisilla mädeillä ja koristele yrteillä, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.