Helppous yllättää
Joulujämäpitsa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pitsan pohja

6 dl dl vettä vesi
50 g g hiivaa hiiva
12 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 tl tl suolaa suola

Lihapitsa

1 prk prk pestoa pesto
(Chef Select tuorepestoa)
1 palaa pala Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
50 - 100 g g salamia salami
1 - 2 tomaattia tomaatti
1 palaa pala sinihomejuustoa sinihomejuusto
(maun mukaan)
50 - 100 g g prosciuttoa prosciutto
2 kourallista kourallinen rucolaa rucola

Valkoinen pitsa

1 - 2 oksaa oksa rosmariinia rosmariini
100 - 150 g g graavilohta graavilohi
(tai loimulohta)
100 - 150 g g katkarapuja katkarapu
1 tilkkaa tilkka oliiviöljyä oliiviöljy

Viimeistelyyn

1 - 2 prk prk mätiä mäti
1 nippua nippu yrttejä yrtit
(esim. rosmariinia, timjamia)
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Joulujämäpitsa

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(1)

Valmistus

Voit käyttää täytteenä mitä kaapista löytyy. Se mitä ei ole, sitä ei tarvita.

Lihapitsa

  1. Valmista pohjataikina. Sivele pitsapohja pestolla. Raasta päälle grana padana -juustoa.
  2. Levitä pitsallesalameista leikattuja, ohuita siivuja sekä tomaattia.
  3. Leikkaa Blue Stilton-juustosta paloja ja ripottele ne pitsan päälle.
  4. Paista pitsaa 230-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Kun olet ottanut pitsan pois uunista, lisää päälle vielä ilmakuivattua kinkkua.
  6. Ripottele päälle vielä runsaasti rucolaa,mustapippuria myllystä sekä oliiviöljyä.

Vinkki: Älä laita ilmakuivattua kinkkua uuniin, sillä se kuivuu ja maku kärsii.

Kalapitsa eli ”valkoinen pitsa”

  1. Valmista pohjataikina. Valkoiseen pitsaan ei käytetä perinteisesti tomaattimurskaa, vaan sivele pohjalle huolellisesti oliiviöljyä.
  2. Asettele päälle rosmariinin lehtiä ja sirottele suolaa. Paista pitsapohjaa 230-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Kun olet ottanut pitsan pois uunista, laita päälle esimerkiksi graavilohta tai loimulohta.
  4. Jos sinulla on katkarapuja, voi marinoida niitä kevyesti maustetulla oliiviöljyllä.
  5. Viimeistele pitsa erilaisilla mädeillä ja koristele yrteillä, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.