
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pitsan pohja
6 dl dl | vettä vesi | |
50 g g | hiivaa hiiva | |
12 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1 tl tl | suolaa suola |
Lihapitsa
1 prk prk | pestoa
pesto (Chef Select tuorepestoa) | |
1 palaa pala | Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto | |
50 - 100 g g | salamia salami | |
1 - 2 | tomaattia tomaatti | |
1 palaa pala | sinihomejuustoa
sinihomejuusto (maun mukaan) | |
50 - 100 g g | prosciuttoa prosciutto | |
2 kourallista kourallinen | rucolaa rucola |
Valkoinen pitsa
1 - 2 oksaa oksa | rosmariinia rosmariini | |
100 - 150 g g | graavilohta
graavilohi (tai loimulohta) | |
100 - 150 g g | katkarapuja katkarapu | |
1 tilkkaa tilkka | oliiviöljyä oliiviöljy |
Viimeistelyyn
1 - 2 prk prk | mätiä mäti | |
1 nippua nippu | yrttejä
yrtit (esim. rosmariinia, timjamia) |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJoulujämäpitsa
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Voit käyttää täytteenä mitä kaapista löytyy. Se mitä ei ole, sitä ei tarvita.
Lihapitsa
- Valmista pohjataikina. Sivele pitsapohja pestolla. Raasta päälle grana padana -juustoa.
- Levitä pitsallesalameista leikattuja, ohuita siivuja sekä tomaattia.
- Leikkaa Blue Stilton-juustosta paloja ja ripottele ne pitsan päälle.
- Paista pitsaa 230-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kun olet ottanut pitsan pois uunista, lisää päälle vielä ilmakuivattua kinkkua.
- Ripottele päälle vielä runsaasti rucolaa,mustapippuria myllystä sekä oliiviöljyä.
Vinkki: Älä laita ilmakuivattua kinkkua uuniin, sillä se kuivuu ja maku kärsii.
Kalapitsa eli ”valkoinen pitsa”
- Valmista pohjataikina. Valkoiseen pitsaan ei käytetä perinteisesti tomaattimurskaa, vaan sivele pohjalle huolellisesti oliiviöljyä.
- Asettele päälle rosmariinin lehtiä ja sirottele suolaa. Paista pitsapohjaa 230-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kun olet ottanut pitsan pois uunista, laita päälle esimerkiksi graavilohta tai loimulohta.
- Jos sinulla on katkarapuja, voi marinoida niitä kevyesti maustetulla oliiviöljyllä.
- Viimeistele pitsa erilaisilla mädeillä ja koristele yrteillä, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.