Helppous yllättää
Savulohikedgeree

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2,5 dl dl pitkäjyväistä riisiä pitkäjyväinen riisi
2 kananmunaa kananmuna
1 sipulia sipuli
2 tomaattia tomaatti
3 rkl rkl voita voi
1 rkl rkl curryjauhetta curryjauhe
0,5 dl dl ranskankermaa ranskankerma
0,5 sitruunaa sitruuna
(mehu)
3 rkl rkl tilliä tilli
(hienonnettuna)
100 g g pakasteherneitä pakasteherneet
250 g g savulohta savulohi
0,5 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri

Savulohikedgeree

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(19)

Valmistus

Kedgeree on brittiläinen ruokalaji, jonka juuret juontavat Intiaan ja siirtomaa-aikaan. Intialaiseen ruokaan ihastuneet britit muokkasivat riisiruuasta oman versionsa, johon upotettiin kalaa, keitettyjä kananmunia, curry-jauhetta ja voita.

Kedgereestä on lukuisia versioita, ja suomalaisittain herkku valmistuu tietenkin savulohesta ja tillistä. Kedgeree onkin hyvä idea vaikkapa tähteeksi jääneen savulohen varalle!

  1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Keitä kananmunat kypsiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit.
  4. Kuumenna voi kasarissa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää curryjauhe ja tomaatit, kuullota vielä hetki.
  5. Lisää kypsä riisi ja kuumenna. Sekoita joukkoon ranskankerma ja sitruunanmehu.
  6. Hienonna tilli ja lisää kasariin yhdessä herneiden kanssa. Paloittele lohi käsin ja sekoita riisin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Laita kedgeree tarjolle tarjoiluvadille. Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot kedgereen päälle ja tarjoile heti.