
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2,5 dl dl | pitkäjyväistä riisiä pitkäjyväinen riisi | ||
2 | kananmunaa kananmuna | ||
1 | sipulia sipuli | ||
2 | tomaattia tomaatti | ||
3 rkl rkl | voita voi | ||
1 rkl rkl | curryjauhetta curryjauhe | ||
0,5 dl dl | ranskankermaa ranskankerma | ||
0,5 | sitruunaa
sitruuna (mehu) | ||
3 rkl rkl | tilliä
tilli (hienonnettuna) | ||
100 g g | pakasteherneitä pakasteherneet | ||
250 g g | savulohta savulohi | ||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaSavulohikedgeree
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Kedgeree on brittiläinen ruokalaji, jonka juuret juontavat Intiaan ja siirtomaa-aikaan. Intialaiseen ruokaan ihastuneet britit muokkasivat riisiruuasta oman versionsa, johon upotettiin kalaa, keitettyjä kananmunia, curry-jauhetta ja voita.
Kedgereestä on lukuisia versioita, ja suomalaisittain herkku valmistuu tietenkin savulohesta ja tillistä. Kedgeree onkin hyvä idea vaikkapa tähteeksi jääneen savulohen varalle!
- Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Keitä kananmunat kypsiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit.
- Kuumenna voi kasarissa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää curryjauhe ja tomaatit, kuullota vielä hetki.
- Lisää kypsä riisi ja kuumenna. Sekoita joukkoon ranskankerma ja sitruunanmehu.
- Hienonna tilli ja lisää kasariin yhdessä herneiden kanssa. Paloittele lohi käsin ja sekoita riisin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Laita kedgeree tarjolle tarjoiluvadille. Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot kedgereen päälle ja tarjoile heti.