
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2,5 dl dl | pitkäjyväistä riisiä pitkäjyväinen riisi | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
1 | sipulia sipuli | |
2 | tomaattia tomaatti | |
3 rkl rkl | voita voi | |
1 rkl rkl | curryjauhetta curryjauhe | |
0,5 dl dl | ranskankermaa ranskankerma | |
0,5 | sitruunaa
sitruuna (mehu) | |
3 rkl rkl | tilliä
tilli (hienonnettuna) | |
100 g g | pakasteherneitä pakasteherneet | |
250 g g | savulohta savulohi | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSavulohikedgeree
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Kedgeree on brittiläinen ruokalaji, jonka juuret juontavat Intiaan ja siirtomaa-aikaan. Intialaiseen ruokaan ihastuneet britit muokkasivat riisiruuasta oman versionsa, johon upotettiin kalaa, keitettyjä kananmunia, curry-jauhetta ja voita.
Kedgereestä on lukuisia versioita, ja suomalaisittain herkku valmistuu tietenkin savulohesta ja tillistä. Kedgeree onkin hyvä idea vaikkapa tähteeksi jääneen savulohen varalle!
- Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Keitä kananmunat kypsiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit.
- Kuumenna voi kasarissa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää curryjauhe ja tomaatit, kuullota vielä hetki.
- Lisää kypsä riisi ja kuumenna. Sekoita joukkoon ranskankerma ja sitruunanmehu.
- Hienonna tilli ja lisää kasariin yhdessä herneiden kanssa. Paloittele lohi käsin ja sekoita riisin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Laita kedgeree tarjolle tarjoiluvadille. Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot kedgereen päälle ja tarjoile heti.