Savulohikedgeree

Savulohikedgeree

VaikeusasteHelppo
Valmistus45 min

Valmistus

    Kedgeree on brittiläinen ruokalaji, jonka juuret juontavat Intiaan ja siirtomaa-aikaan. Intialaiseen ruokaan ihastuneet britit muokkasivat riisiruuasta oman versionsa, johon upotettiin kalaa, keitettyjä kananmunia, curry-jauhetta ja voita.

    Kedgereestä on lukuisia versioita, ja suomalaisittain herkku valmistuu tietenkin savulohesta ja tillistä. Kedgeree onkin hyvä idea vaikkapa tähteeksi jääneen savulohen varalle!

  1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Keitä kananmunat kypsiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit.
  4. Kuumenna voi kasarissa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää curryjauhe ja tomaatit, kuullota vielä hetki.
  5. Lisää kypsä riisi ja kuumenna. Sekoita joukkoon ranskankerma ja sitruunanmehu.
  6. Hienonna tilli ja lisää kasariin yhdessä herneiden kanssa. Paloittele lohi käsin ja sekoita riisin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Laita kedgeree tarjolle tarjoiluvadille. Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot kedgereen päälle ja tarjoile heti.

Sopivat reseptit