Helppous yllättää
Kurpitsarisotto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 kpl kpl sipulia sipuli
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
600 g g myskikurpitsaa myskikurpitsa
4 dl dl risottoriisiä risottoriisi
1 - 2 dl dl omenamehua omenamehu
10 - 12 dl dl kasvislientä kasvisliemi
50 g g voita voi
100 g g Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
(tai parmesania, raastettuna)

Maustamiseen

0,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Yrttiöljy

1,5 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
2 - 3 dl dl yrttejä yrtit
(pilkottuja yrttejä, kuten lehtipersilja ja sitruunamelissa)

Kurpitsarisotto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

25 min
(0)

Valmistus

  1. Kuullota hienonnetut sipulit oliiviöljyssä. Käytä korkeareunaista pannua tai kattilaa.
  2. Kuutioikurpitsa ja lisää kuutiot kattilaan. Lisää risottoriisi. Sekoita kunnesriisi muuttuu läpikuultavaksi.
  3. Lisää pannulle omenamehu. Kun mehu on imeytynyt lisää kasvislientä noin desikerrallaan koko ajan sekoittaen.
  4. Jatka liemen lisäämistä niin kauan että riisi on pehmeää mutta vielä napakkaa sisältä.
  5. Lisää lopuksi voi ja juusto raasteena. Tarkista suola.
  6. Valmista yrttiöljy joko tehosekoittimella tai sauvasekoittimella oliiviöljystä japilkotuista yrteistä.
  7. Laita annosten päälle yrttiöljyä tuomaan annokselle makua.

Vinkki: Perinteisen risoton valmistat korvaamalla omenamehun kuivalla valkoviinillä.

Tarjoukset

Kotimainen myskikurpitsaKotimainen myskikurpitsa
Kotimainen myskikurpitsa
14.10 - 17.10
-30 %
2,29
1,59