
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 kpl kpl | sipulia sipuli | |
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
600 g g | myskikurpitsaa myskikurpitsa | |
4 dl dl | risottoriisiä risottoriisi | |
1 - 2 dl dl | omenamehua omenamehu | |
10 - 12 dl dl | kasvislientä kasvisliemi | |
50 g g | voita voi | |
100 g g | Grana Padano -juustoa
Grana Padano -juusto (tai parmesania, raastettuna) |
Maustamiseen
0,5 tl tl | suolaa suola | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri |
Yrttiöljy
1,5 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
2 - 3 dl dl | yrttejä
yrtit (pilkottuja yrttejä, kuten lehtipersilja ja sitruunamelissa) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKurpitsarisotto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuullota hienonnetut sipulit oliiviöljyssä. Käytä korkeareunaista pannua tai kattilaa.
- Kuutioikurpitsa ja lisää kuutiot kattilaan. Lisää risottoriisi. Sekoita kunnesriisi muuttuu läpikuultavaksi.
- Lisää pannulle omenamehu. Kun mehu on imeytynyt lisää kasvislientä noin desikerrallaan koko ajan sekoittaen.
- Jatka liemen lisäämistä niin kauan että riisi on pehmeää mutta vielä napakkaa sisältä.
- Lisää lopuksi voi ja juusto raasteena. Tarkista suola.
- Valmista yrttiöljy joko tehosekoittimella tai sauvasekoittimella oliiviöljystä japilkotuista yrteistä.
- Laita annosten päälle yrttiöljyä tuomaan annokselle makua.
Vinkki: Perinteisen risoton valmistat korvaamalla omenamehun kuivalla valkoviinillä.