Helppous yllättää
Itse tehdyt sushit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Sushiriisi

4 dl dl sushiriisiä sushiriisiä
5 dl dl vettä vesi
3 rkl rkl riisiviinietikkaa riisiviinietikka
1 rkl rkl sokeria sokeri
1 tl tl suolaa suola

Lohinigirit

0,5 annosta annos sushiriisiä sushiriisiä
150 g g lohta lohi
(lohifileetä)
wasabitahnaa wasabitahnaa

Avokado-kurkkumakit

0,5 annosta annos sushiriisiä sushiriisiä
kurkkua kurkku
(pala)
1 avokadoja avokado
3 kpl kpl merileväarkkeja merileväarkki
3 rkl rkl tuorejuustoa tuorejuusto
wasabitahnaa wasabitahnaa
(tai vegaanista levitettä)
soijakastiketta soijakastike
(tarjoiluun soijakastiketta ja sushi-inkivääriä eli garia)

Itse tehdyt sushit

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(76)

Valmistus

Sushiriisi:

  1. Mittaa riisi siivilään ja huuhtele, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Siirrä riisit kattilaan ja lisää vesi.
  2. Peitä kannella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laske lämpötila keskilämmölle. Anna riisin hautua 10 minuuttia. Sammuta liesi ja anna riisin tekeytyä kannen alla vielä 15 minuuttia.
  3. Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri keskenään.
  4. Kaada riisi laakeaan astiaan ja mausta etikkaseoksella. Anna jäähtyä.

Lohinigirit:

  1. Valmista riisi ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa lohi suorakaiteen mallisiksi ohuiksi siivuiksi.
  3. Ota noin ruokalusikallinen jäähtynyttä riisiä ja pyörittele kostutetuin käsin soikeita palleroita.
  4. Sipaise jokaisen riisipalleron pintaan hieman wasabia ja aseta lohisiivu päälle.

Avokado-kurkkumakit:

  1. Valmista riisi ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kurkku ohuiksi tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaapaise hedelmäliha pois kuoresta lusikan avulla. Leikkaa avokado siivuiksi.
  3. Aseta noriarkki makimuottiin. Levitä pohjalle riisiä ja paina tampperilla kolo riisiin. Täytä kolo tuorejuustolla, pienellä tilkalla wasabia, kurkulla ja avokadolla. Lisää vielä riisiä peitoksi. Käännä merilevän reunat päälle, liimaa sauma pienellä määrällä vettä. Paina kansi kiinni ja paina tiukasti muotoonsa. Leikkaa paloiksi ja irrota muotista.

Bambumaton avulla makit valmistuvat näin:

  1. Aseta noriarkki bambumaton päälle ja painele riisi ohueksi kerrokseksi 2/3 peitoksi.
  2. Sipaise riisin keskelle koko arkin leveydeltä noin ruokalusikallinen tuorejuustoa ja pieni määrä wasabia. Asettele tuorejuuston päälle kurkkua ja avokadoa.
  3. Kääri maton avulla tiukaksi rullaksi. Kostuta merileväarkin reunaa hieman vedellä, jotta se tarttuu kunnolla kiinni.
  4. Tee loput rullat samalla tavalla.
  5. Leikkaa rullat 8-10 palaan.

Vinkki: Kokeile täytteeksi myös katkarapuja, savulohta, munakasta, tofua, porkkanaa, paprikaa, oman makusi mukaan.

Lidlin Vitasia-tuotteista ja teemaviikoilta löydät kaikki perusraaka-aineet sushin valmistukseen sushiriisistä nori-merileväarkkeihin ja riisiviinietikkaan.