
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | sipulia sipuli | |
500 g g | perunaa
peruna (kiinteä lajike) | |
4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 prk prk | latva-artisokkaa
latva-artisokka (öljyssä, 370 g) | |
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 rkl rkl | voita voi | |
suolaa ja pippuria suola ja pippuri | ||
8 | kananmunaa kananmuna | |
0,5 ruukkua ruukku | lehtipersiljaa lehtipersilja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEspanjalainen peruna-artisokkamunakas eli tortilla española
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Kuori sipuli ja leikkaa se siivuiksi. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta artisokat ja leikkaa puoliksi, isommat voi leikata neljään osaan.
2. Kuumenna öljy ja voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää perunat ja paista niitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Sekoita joukkoon valkosipuli ja artisokat, paista vielä hetki. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
3. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon ½ tl suolaa ja ripaus mustapippuria. Kaada seos pannuun. Peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
4. Valuta tortilla varovasti pannulta lautaselle ja käännä ympäri pannulle. Paista vielä hetki.
5. Anna tortillan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.