Helppous yllättää
Espanjalainen peruna-artisokkamunakas eli tortilla española

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 sipulia sipuli
500 g g perunaa peruna
(kiinteä lajike)
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 prk prk latva-artisokkaa latva-artisokka
(öljyssä, 370 g)
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 rkl rkl voita voi
suolaa ja pippuria suola ja pippuri
8 kananmunaa kananmuna
0,5 ruukkua ruukku lehtipersiljaa lehtipersilja

Espanjalainen peruna-artisokkamunakas eli tortilla española

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(12)

Valmistus

1. Kuori sipuli ja leikkaa se siivuiksi. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta artisokat ja leikkaa puoliksi, isommat voi leikata neljään osaan.

2. Kuumenna öljy ja voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää perunat ja paista niitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Sekoita joukkoon valkosipuli ja artisokat, paista vielä hetki. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

3. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon ½ tl suolaa ja ripaus mustapippuria. Kaada seos pannuun. Peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

4. Valuta tortilla varovasti pannulta lautaselle ja käännä ympäri pannulle. Paista vielä hetki.

5. Anna tortillan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.