Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Piyaz-papusalaattia, falafeleja ja samettista tomaattikastiketta

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 min.
(8)
Kesto
Vaikeusaste
8 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 20 - 30 min.

Tomaattikastike

  1. Poista chilistä siemenet ja hienonna.
  2. Pilko salottisipuli ja valkosipuli.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, tomaattimurska ja -pyree, murskatut tuoreet tomaatit sekä chili.
  4. Kuullota ja lisää joukkoon etikka, sokeri, suola, cayennenpippuri, juustokumina, timjami ja vesi.
  5. Keitä miedolla lämmöllä 45–120 minuuttia. Mitä pidempään maltat keittää, sitä rikkaampi maku kastikkeeseen tulee. Voit lisätä vettä tarvittaessa.
  6. Soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi ja tarkista maku.

Piyaz-papusalaatti

  1. Annostele tomaattikastiketta oman maun mukaan paahdettujen leipäviipaleiden päälle.
  2. Huuhtele pavut, pilko sipulit, purista sitruuna ja hienonna yrtit.
  3. Keitä kananmunat koviksi ja murskaa ne.
  4. Laita kananmunamurska ja pieni osa yrttisilpusta sivuun.
  5. Sekoita pavut ja muut ainekset keskenään (sivuun laitettua kananmunaa ja yrttejä lukuun ottamatta), mausta suolalla, pippurilla ja juustokuminalla ja annostele leipien päälle.
  6. Viimeistele kananmunalla, yrttisilpulla ja suolalla.

Falafelit

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla.
  2. Murskaa valkosipuli ja leikkaa timjami hienoksi. Lisää ne ja falafelit pannulle.
  3. Paista falafelit pannulla molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi, lisää suolaa ja pippuria ja tarjoile välittömästi.