
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 - 300 g g | pateeta
patee (Deluxe artisokkapatee) | |
2 - 3 | sipulia sipuli | |
1 - 2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 dl dl | kanalientä
kanaliemi (liemikuutiosta) | |
4 - 5 rkl rkl | voita voi | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Tarjoiluun
2 annosta annos | saaristolaisleipää saaristolaisleipä |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listArtisokkakeitto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuumenna pannu, kuori ja pilko sipulit sekä murskaa valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja valkosipulia öljyssä, mutta älä ruskista. Lisää vesi tai liemi sipuleiden joukkoon ja keitä sipulit pehmeiksi.
- Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää joukkoon kerma, artisokkatahna sekä voi. Soseuta keitos lopuksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella samettisen tasaiseksi. Tarkista maku ja tarjoile esimerkiksi oliivileivän tai muun hyvän leivän kera.
Vinkki: Jos keitto jää liian paksuksi, voit ohentaa sitä varovasti vedellä. Älä käytä kermaa ohentamiseen, sillä keitosta tulee helposti liian täyteläistä. Tarjottavan sosekeiton tulee olla kuohkean ilmavaa, kuumaa ja herkullista.