Helppous yllättää
Artisokkakeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 - 300 g g pateeta patee
(Deluxe artisokkapatee)
2 - 3 sipulia sipuli
1 - 2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 dl dl kanalientä kanaliemi
(liemikuutiosta)
4 - 5 rkl rkl voita voi
2 dl dl kermaa kerma
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Tarjoiluun

2 annosta annos saaristolaisleipää saaristolaisleipä

Artisokkakeitto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(9)

Valmistus

  1. Kuumenna pannu, kuori ja pilko sipulit sekä murskaa valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja valkosipulia öljyssä, mutta älä ruskista. Lisää vesi tai liemi sipuleiden joukkoon ja keitä sipulit pehmeiksi.
  2. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää joukkoon kerma, artisokkatahna sekä voi. Soseuta keitos lopuksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella samettisen tasaiseksi. Tarkista maku ja tarjoile esimerkiksi oliivileivän tai muun hyvän leivän kera.

Vinkki: Jos keitto jää liian paksuksi, voit ohentaa sitä varovasti vedellä. Älä käytä kermaa ohentamiseen, sillä keitosta tulee helposti liian täyteläistä. Tarjottavan sosekeiton tulee olla kuohkean ilmavaa, kuumaa ja herkullista.