Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Nyhtökauralla ja chilillä täytetty bataatti

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

60 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 60 min.
  1. Pese bataatit ja laita ne keraamiseen uunivuokaan. Lämmitä mikrossa 10 minuuttia täydellä teholla.
  2. Nosta bataattivuoka uuniin ja paahda 180-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia tai kunnes bataattiin työnnetty veitsi menee helposti läpi. (Jos sinulla ei ole mikroa, ohita mikrovaihe ja paahda bataatteja uunissa pidempään, noin 50 min.)
  3. Tee bataattien kypsyessä täyte. Hienonna valkosipuli. Laita pannuun tilkka öljyä ja kuumenna, lisää valkosipuli ja nyhtökaura.
  4. Ripottele päälle kuivat mausteet. Paista kuumalla pannulla ripirapeaksi, käännellen välillä.
  5. Kun nyhtökaura on päältä ruskistunutta ja rapeaa, lisää valutetut pavut, tomaattipyre, ketsuppi ja vesi.
  6. Sekoita seosta koko ajan, kunnes se kiehahtaa. Nosta pois liedeltä ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.
  7. Viipaloi avocado ja lohko lime kuuteen osaan. Hienonna korianteri ja leikkaa chili renkaiksi.
  8. Puolita bataatit pituussuunnassa. Aseta bataatit tarjoiluastiaan leikkauspinta ylöspäin ja muussaa sisusta kevyesti lusikalla.
  9. Lusikoi täyte bataattien päälle isoiksi keoiksi. Koristele avocadoviipaleilla, chilirenkailla ja korianterilla.
  10. Tarjoa limelohkojen kera.