Helppous yllättää
Uuniperunat buffalo-kanatäytteellä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 uuniperunaa uuniperuna
(esim. rosamunda-perunaa)
2 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
(tai muuta öljyä)
450 g g kanafileetä kanafilee
(maustamattomia fileesuikaleita)
1 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
3 rkl rkl voita voi
2 - 3 rkl rkl chilikastiketta chilikastike
(esim. srirachaa)
2 porkkanaa porkkana
1 selleriä selleri
(lehtisellerin varsi)
3 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
(tai kevätsipulia, hienonnettuna)

Sinihomejuustokastike

70 g g sinihomejuustoa sinihomejuusto
200 g g ranskankermaa ranskankerma
0,5 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri

Uuniperunat buffalo-kanatäytteellä

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:10 h
(5)

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Pese uuniperunat hyvin ja pistele niihin haarukalla reikiä. Hiero pintaan öljyä ja paista perunoita leivinpaperin päällä uunissa noin tunnin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Perunoiden kypsyessä valmista täytteet. Tee ensin sinihomejuustokastike. Murustele sinihomejuusto ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita jääkaappiin tekeytymään.
  4. Paistakanasuikaleet noin ruokalusikallisessa öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää voi ja anna sen sulaa. Sekoita joukkoon maun mukaan chilikastiketta.
  5. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Leikkaa lehtiselleri ohuiksi siivuiksi. Hienonna ruohosipuli.
  6. Kun perunat ovat kypsiä, tee niihin viilto pituussuunnassa ja purista päistä, jotta perunat voi täyttää. Täytä ne sinihomejuustokastikkeella, broilerilla, porkkanalla ja lehtisellerillä. Viimeistele ruohosipulilla.
  7. Tarjoile loput täytteet erikseen.