Helppous yllättää
Kanaa ja 40 valkosipulin kynttä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 broileria broileri
(Kanamestarin broilerin uuniboksi)
40 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
600 g g perunaa peruna
(puikulaperunaa)
100 g g voita voi
1 sitruunaa sitruuna
2 - 4 oksaa oksa timjamia timjami
3 tl tl suolaa suola
1 tl tl mustapippuria mustapippuri

Lisäksi

1 nippua nippu lehtipersiljaa lehtipersilja

Kanaa ja 40 valkosipulin kynttä

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:10 h
(14)

Valmistus

  1. Mausta broilerin palat suolalla ja hiero puolet voista niihin. Rouhi päällemustapippuria.
  2. Leikkaa sitruuna pituussuunnassa neljään lohkoon. Pese perunat ja kuorivalkosipulin kynnet. Laita pussi laakeaan uunivuokaan ja aseta perunat ja valkosipulin kynnet tasaiseksi pediksi pussin pohjalle. Laitasitruunalohkot, timjaminoksat ja loput kuutioidusta voista perunoiden sekaan. Asettele broilerinpalat päällimmäisiksi ja sulje pussi.
  3. Paahda kanaa 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Ota vuoka uunista ja anna ruoan vetäytyä 10 minuuttia pussissa avaamatta sitä.
  4. Avaa paistopussi ja maista lientä, lisää tarvittaessa suolaa. Lusikoi perunat tarjoiluvadille ja paina niitä kevyesti liiskaksi lusikalla. Lusikoipäälle paistopussin liemi ja lopuksi broilerpalat. Koristele hienonnetullapersiljalla ja tarjoa.

Vinkki: Vihreäksi lisukkeeksi ruoalle sopii mainiosti kevyesti höyrytetty parsakaali.