Helppous yllättää
Grillattua broileria Lähi-idän tapaan

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg broilerin koipia broilerin koipi
3 - 4 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
3 - 4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(murskattuna)
1 - 2 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
2 - 3 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu

Mausteseos

2 rkl rkl timjamia timjami
2 - 4 tl tl paprikajauhetta paprikajauhe
1 - 2 tl tl juustokuminaa juustokumina
1 tl tl inkivääriä inkivääri
(jauhettua)
1 tl tl muskottipähkinää muskottipähkinä

Keittoliemi

2 kpl kpl sipulia sipuli
1 kpl kpl porkkanaa porkkana
3 - 4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 - 2 tl tl suolaa suola
1 laakerinlehteä laakerinlehti
5 kpl kpl mustapippuria mustapippuri
1 tl tl timjamia timjami

Lisäksi

2 rkl rkl hunajaa hunaja

Grillattua broileria Lähi-idän tapaan

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(6)

Valmistus

Edellisenä päivänä:

1. Sekoita ensin mausteseoksen ainekset keskenään.

2. Hiero koipireisiin öljyä, sitten suolaa, pippuria, valkosipulimurske ja puolet kuivamausteseoksesta sekä sitruunamehu. Anna lihojen maustua peitettynä mieluiten yön yli jääkaapissa.

Tarjoilupäivänä:

1. Pane lihat kattilaan ja kaada vettä niin, että koivet peittyvät. Lisää mukaan sipulit lohkottuina, porkkana lantteina, valkosipulit murskattuina, suola ja mausteet.

2. Kiehauta, nosta kattila sivuun ja anna koipireisien kypsyä kuumassa liemessä kannen alla reilut 40 minuuttia.

3. Valuta lihat liemestä, kuivaa talouspaperilla ja hiero niiden pintaan hunajaa ja loput mausteseoksesta.

4. Grillaa koipireidet ”hitaasti” molemmin puolin täysin kypsiksi. Lisää aina silloin tällöin hieman hunajaa lihojen pintaan. Näin saat kauniin grillatun pinnan sekä herkullisen lopputuloksen.

Vinkki: Tarjoa lisänä fenkolista, kyssäkaalista, vihreistä parsoista ja paahdetuista auringonkukansiemenistä tehtyä salaattia, jonka kostutat sitruunaisella vinaigrettekastikkeella. Etikalla, öljyllä ja vedellä tahnaksi notkistettu feta sopii myös hyvin lihan lisukkeeksi.