Tattikeitto

Tattikeitto

VaikeusasteHelppo
Valmistus40 min

Valmistus

  1. Aloita keiton valmistus liottamalla sieniä vedessä noin tunnin ajan, jotta ne pehmenevät. Puserra liotuksen jälkeen sienistä ylimääräinen vesi pois, mutta säästä liotusliemi myöhempää käyttöä varten.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa kauniin kullankeltaiseksi, mutta älä ruskista. Lisää sienet sipulien sekaan ja kuullota reilusti. Lisää hetken päästä mukaan jauhot ja jatka kypsentämistä vielä hetki, mutta älä ruskista. Lisää rasvaa tarvittaessa.
  3. Lisää joukkoon sienien liotusliemi eli vesi ja kiehauta. Lisää sitten kermaa oman maun mukaan. Saat keitosta täyteläisemmän lisäämällä nokareen voita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile keitto sellaisenaan tai viimeistele se valmistamalla gratin mélange eli kuorrute.
  4. Aloita kuorrutteen valmistus sekoittamalla kerma, keltuaiset ja juustoraaste keskenään. Lisää kuorrutetta lautaselle annostellun keiton päälle tai aseta keitto kattiloineen ja kuorrutuksineen uuniin, jos se on mahdollista. Anna kuorrutteen tekeytyä noin 225-250 asteisessa uunissa grillivastuksen alla kauniin kullanruskeaksi.

Sopivat reseptit