Helppous yllättää
Lehtikaalikeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 g g lehtikaalia lehtikaali
1 kpl kpl sipulia sipuli
3 rkl rkl voita voi
0,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
7 dl dl maitoa maito
200 g g sulatejuustoa sulatejuusto

Maustamiseen

0,5 - 1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Lehtikaalikeitto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

25 min
(3)

Valmistus

  1. Hienonnasipuli ja lehtikaalin lehdet veitsellä. Poista kaalista kova runkokeskeltä kaalinlehtiä. Paista lehtikaali ja sipuli kattilassa voin kanssa kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
  2. Lisäävehnäjauho ja sekoita. Kaada joukkoon maito koko ajan sekoittaen.
  3. Keitäkeskilämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia.
  4. Lisää sulatejuusto ja soseuta sauvasekoittimella.
  5. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.

Vinkki: voit korvata lehtikaalin myös 700g:lla tuoretta pinaattia.