Helppous yllättää
Kirkkaan vihreä hernekeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
400 g g pakasteherneitä pakasteherneet
1 dl dl vettä vesi
3 dl dl kivennäisvettä kivennäisvesi
1 dl dl basilikaa basilika
(tuoretta basilikaa hienonnettuna)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 ripausta ripaus sokeria sokeri
ranskankermaa ranskankerma
(päälle halutessasi)

Kirkkaan vihreä hernekeitto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(1)

Valmistus

 

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää herneet sekä vesi. Hauduta niin, että herneet sulavat mutta älä keitä.
  2. Nosta kattila liedeltä. Lisää kivennäisvesi ja basilika ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää tarvittaessa nestettä jos keitto jää liian paksuksi.
  3. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
  4. Nosta keitto jääkaappiin jäähtymään.
  5. Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi ja ripaus suolaa.
  6. Jaa keitto pieniin keittokulhoihin ja lusikoi päälle maustettua ranskankermaa.