Helppous yllättää
Creme ninon, ranskalainen hernekeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g pakasteherneitä pakasteherneet
(tai tuoreita)
1 - 2 perunaa peruna
(jauhoinen lajike)
2 salottisipulia salottisipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 rkl rkl voita voi
7 dl dl kanalientä kanaliemi
(liemikuutiosta)
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
1 dl dl kermaa kerma
(kuohukermaa)
1 tilkkaa tilkka kuohuviiniä kuohuviini
2 viipaletta viipale pekonia pekoni

Creme ninon, ranskalainen hernekeitto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(18)

Valmistus

  1. Kuori ja pilko peruna. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
  2. Sulata voi kattilassa ja kuullota hetki sipuleita, sekoita peruna joukkoon ja kypsennä hetki.
  3. Lisää herneet ja liemi, suola ja pippuri, ja anna hautua 10 - 15 min eli kunnes herneet ovat pehmenneet.
  4. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi ja paista rapeiksi pannulla.
  5. Soseuta keitto tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada siivilän läpi toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvan kuumaksi.
  6. Juuri ennen tarjoilua vaahdota kerma kevyesti ja sekoita keiton joukkoon yhdessä kuohuviinitilkan kera.
  7. Lisää pinnalle pekonisuikaleita ja tarjoile heti.