Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | pakasteherneitä
pakasteherneet (tai tuoreita) | |
1 - 2 | perunaa
peruna (jauhoinen lajike) | |
2 | salottisipulia salottisipuli | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 rkl rkl | voita voi | |
7 dl dl | kanalientä
kanaliemi (liemikuutiosta) | |
1 ripausta ripaus | merisuolaa merisuola | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri | |
1 dl dl | kermaa
kerma (kuohukermaa) | |
1 tilkkaa tilkka | kuohuviiniä kuohuviini | |
2 viipaletta viipale | pekonia pekoni |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCreme ninon, ranskalainen hernekeitto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja pilko peruna. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
- Sulata voi kattilassa ja kuullota hetki sipuleita, sekoita peruna joukkoon ja kypsennä hetki.
- Lisää herneet ja liemi, suola ja pippuri, ja anna hautua 10 - 15 min eli kunnes herneet ovat pehmenneet.
- Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi ja paista rapeiksi pannulla.
- Soseuta keitto tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada siivilän läpi toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvan kuumaksi.
- Juuri ennen tarjoilua vaahdota kerma kevyesti ja sekoita keiton joukkoon yhdessä kuohuviinitilkan kera.
- Lisää pinnalle pekonisuikaleita ja tarjoile heti.