Helppous yllättää
Myskikurpitsakeitto Meri-Tuulin tapaan

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

1 myskikurpitsaa myskikurpitsa
300 g g perunaa peruna
(kuorittuna)
2 porkkanaa porkkana
(kuorittuna)
2 sipulia sipuli
(tai 1 purjo)
1 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
0,5 l l vettä vesi

Savutofumuru

1 prk prk kikherneitä kikherne
(Freshona säilykekikherneitä)
1 pkt pkt tofua tofu
(My Best Veggie luomu savutofua)
2 tl tl paprikajauhetta paprikajauhe
2 tl tl oliiviöljyä oliiviöljy
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Myskikurpitsakeitto Meri-Tuulin tapaan

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(5)

Valmistus

1. Puolita myskikurpitsa pituussuunnassa, lusikoi siemenet pois ja poista kova kuori varovasti veitsellä. Kuutioi kurpitsa ja laita kattilaan.

2. Paloittele perunat, porkkanat ja sipuli (tai pesty purjo) ja lisää kattilaan liemikuution kanssa. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät. Kiehauta. Laske lämpöä ja keitä hiljaa noin 15 minuuttia.

3. Valuta kikherneistä liemi siivilässä, huuhtele ja painele talouspaperilla pintaa kuivaksi. Laita kulhoon, murusta joukkoon savutofu ja mausta paprikajauheella, oliiviöljyllä sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia, kunnes kikherneet ja tofu alkavat rapeutua. Kääntele lastalla muutaman kerran paiston aikana.

4. Kun keiton ainekset ovat keittyneet pehmeiksi, soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja myös vettä, jotta saat sopivan koostumuksen.

5. Tarjoa sosekeitto rapean savutofumurun kanssa.