
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 prk prk | linssejä linssit | ||
1 tl tl | curryjauhetta curryjauhe | ||
800 g g | porkkanaa porkkana | ||
1 kpl kpl | sipulia sipuli | ||
3 cm cm | inkivääriä inkivääri | ||
1,5 dl dl | keitinlientä
keitinliemi (porkkanoista) | ||
2,5 dl dl | Oattis-kauraruokaa Oattis-kauraruoka | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPorkkanakeitto linssicrumblella
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valuta linssit siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Levitä leivinpaperille ohuesti ja painele kuiviksi talouspaperilla. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes linssit ovat kuivia ja rapeita.
- Kuori kasvikset ja paloittele, kuori inkivääri ja leikkaa lastuiksi. Keitä runsaassa vedessä kypsiksi. Laita kypsät kasvikset tehosekoittimeen ja lisää 1½ dl kasvisten keitinlientä sekä kaurakerma. Soseuta sileäksi ja mausta suolalla.
- Kaada paahtuneet linssit kulhoon ja sekoita niihin curryjauhe.
- Tarjoa keitto linssicrumblella koristeltuna.
Vinkki: Linssicrumble säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviissä purkissa monta viikkoa.