
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 prk prk | linssejä linssit | |
1 tl tl | curryjauhetta curryjauhe | |
800 g g | porkkanaa porkkana | |
1 kpl kpl | sipulia sipuli | |
3 cm cm | inkivääriä inkivääri | |
1,5 dl dl | keitinlientä
keitinliemi (porkkanoista) | |
2,5 dl dl | Oattis-kauraruokaa Oattis-kauraruoka | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPorkkanakeitto linssicrumblella
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valuta linssit siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Levitä leivinpaperille ohuesti ja painele kuiviksi talouspaperilla. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes linssit ovat kuivia ja rapeita.
- Kuori kasvikset ja paloittele, kuori inkivääri ja leikkaa lastuiksi. Keitä runsaassa vedessä kypsiksi. Laita kypsät kasvikset tehosekoittimeen ja lisää 1½ dl kasvisten keitinlientä sekä kaurakerma. Soseuta sileäksi ja mausta suolalla.
- Kaada paahtuneet linssit kulhoon ja sekoita niihin curryjauhe.
- Tarjoa keitto linssicrumblella koristeltuna.
Vinkki: Linssicrumble säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviissä purkissa monta viikkoa.