Helppous yllättää
Porkkanakeitto linssicrumblella

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 prk prk linssejä linssit
1 tl tl curryjauhetta curryjauhe
800 g g porkkanaa porkkana
1 kpl kpl sipulia sipuli
3 cm cm inkivääriä inkivääri
1,5 dl dl keitinlientä keitinliemi
(porkkanoista)
2,5 dl dl Oattis-kauraruokaa Oattis-kauraruoka
1 ripausta ripaus suolaa suola

Porkkanakeitto linssicrumblella

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(11)

Valmistus

  1. Valuta linssit siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Levitä leivinpaperille ohuesti ja painele kuiviksi talouspaperilla. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes linssit ovat kuivia ja rapeita.
  2. Kuori kasvikset ja paloittele, kuori inkivääri ja leikkaa lastuiksi. Keitä runsaassa vedessä kypsiksi. Laita kypsät kasvikset tehosekoittimeen ja lisää 1½ dl kasvisten keitinlientä sekä kaurakerma. Soseuta sileäksi ja mausta suolalla.
  3. Kaada paahtuneet linssit kulhoon ja sekoita niihin curryjauhe.
  4. Tarjoa keitto linssicrumblella koristeltuna.

Vinkki: Linssicrumble säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviissä purkissa monta viikkoa.