
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
200 g g | keksejä keksi | ||
Digestive | |||
80 g g | voita voi |
Täyte
6 | liivatelehteä liivatelehti | ||
5 dl dl | vettä vesi | ||
200 g g | maitosuklaata maitosuklaa | ||
4 dl dl | kermaa kerma | ||
vispikermaa | |||
200 g g | tuorejuustoa tuorejuusto | ||
200 g g | turkkilaista jogurttia turkkilainen jogurtti | ||
0,75 dl dl | sokeria sokeri |
Päälle
150 g g | tummaa suklaata tumma suklaa | ||
3 dl dl | vaahtokarkkeja vaahtokarkki | ||
2 kpl kpl | keksejä keksi | ||
Digestive | |||
1 dl dl | suolapähkinöitä suolapähkinä |
Rocky road -juustokakku
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Varaa hyytymiseen vähintään 4 tuntia.
1. Murskaa keksit monitoimikoneella tai muovipussin sisällä kaulimella. Sulata voi ja sekoita muruihin. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Nosta keksipohja jääkaappiin jähmettymään.
2. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä viideksi minuutiksi. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi. Purista liivatteista likoamisvesi ja liuota ne kuumaan veteen sekoitellen. Jätä jäähtymään.
3. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa matalalla teholla, välillä sekoitellen.
4. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja suklaasula. Kaada liivateliemi täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
5. Kaada täyte keksipohjalle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
6. Siirrä kakku tarjoiluastialle. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Koristele kakku paloitelluilla vaahtokarkeilla, keksimuruilla, suolapähkinöillä ja suklaasulalla.