Helppous yllättää
Rocky road -juustokakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

200 g g keksejä keksi
(Digestive)
80 g g voita voi

Täyte

6 liivatelehteä liivatelehti
5 dl dl vettä vesi
200 g g maitosuklaata maitosuklaa
4 dl dl kermaa kerma
(vispikermaa)
200 g g tuorejuustoa tuorejuusto
200 g g turkkilaista jogurttia turkkilainen jogurtti
0,75 dl dl sokeria sokeri

Päälle

150 g g tummaa suklaata tumma suklaa
3 dl dl vaahtokarkkeja vaahtokarkki
2 kpl kpl keksejä keksi
(Digestive)
1 dl dl suolapähkinöitä suolapähkinä

Rocky road -juustokakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

4:30 h
(36)

Valmistus

Varaa hyytymiseen vähintään 4 tuntia.

1. Murskaa keksit monitoimikoneella tai muovipussin sisällä kaulimella. Sulata voi ja sekoita muruihin. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Nosta keksipohja jääkaappiin jähmettymään.

2. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä viideksi minuutiksi. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi. Purista liivatteista likoamisvesi ja liuota ne kuumaan veteen sekoitellen. Jätä jäähtymään.

3. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa matalalla teholla, välillä sekoitellen.

4. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja suklaasula. Kaada liivateliemi täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

5. Kaada täyte keksipohjalle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

6. Siirrä kakku tarjoiluastialle. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Koristele kakku paloitelluilla vaahtokarkeilla, keksimuruilla, suolapähkinöillä ja suklaasulalla.