
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 - 4 | omenaa
omena (hapan lajike) | |
0,5 dl dl | sitruunamehua sitruunamehu | |
4 | kananmunaa kananmuna | |
1,25 dl dl | sokeria sokeri | |
2 dl dl | maissitärkkelystä maissitärkkelys | |
1 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
250 g g | kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti | |
0,5 | sitruunaa
sitruuna (mehu puristettuna ja kuori raastettuna) |
Päälle
2 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
1 | seesamipatukkaa
seesamipatukka (Eridanous seesamipatukka) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSitruunainen omenakakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Pingota leivinpaperiarkki irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylijääneestä leivinpaperista reunaan suikaleet.
- Voitelevuoan reunat kevyesti rasvalla ja paina suikaleet reunoihin kiinni. Näinvältyt vuoan leivittämiseltä ja paperi pysyy kiinni.
- Leikkaa pestyt ja kuoritut omenat viipaleiksi ja viipaleet kahteen osaan. Kääntele viipaleiden joukkoon sitruunamehu.
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa ensin valkuaisetkovaksi vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.
- Vatkaa sitten keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon maissijauho-leivinjauheseos siivilän lävitse, sitten jogurtti, sitruunankuori ja -mehu.
- Nostele valkuaisvaahto taikinaan kevyesti käännellen.
- Kaada taikina vuokaan. Painele hedelmäpalat taikinan pinnalle. Valuta omenien päälle hunajaa ja ripottele veitsellä rouhittu seesamipatukka.
- Kypsennä leivonnaista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Varmista kypsyyscocktailtikulla. Kakku kohoaa uunissa, mutta laskee hiukan uunista otonjälkeen.
- Koristele kakku halutessasi tomusokerilla ja nauti vaikka vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.