Helppous yllättää
Sitruunainen omenakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 - 4 omenaa omena
(hapan lajike)
0,5 dl dl sitruunamehua sitruunamehu
4 kananmunaa kananmuna
1,25 dl dl sokeria sokeri
2 dl dl maissitärkkelystä maissitärkkelys
1 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
250 g g kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti
0,5 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna ja kuori raastettuna)

Päälle

2 rkl rkl hunajaa hunaja
1 seesamipatukkaa seesamipatukka
(Eridanous seesamipatukka)

Sitruunainen omenakakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(4)

Valmistus

  1. Pingota leivinpaperiarkki irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylijääneestä leivinpaperista reunaan suikaleet.
  2. Voitelevuoan reunat kevyesti rasvalla ja paina suikaleet reunoihin kiinni. Näinvältyt vuoan leivittämiseltä ja paperi pysyy kiinni.
  3. Leikkaa pestyt ja kuoritut omenat viipaleiksi ja viipaleet kahteen osaan. Kääntele viipaleiden joukkoon sitruunamehu.
  4. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa ensin valkuaisetkovaksi vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.
  5. Vatkaa sitten keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon maissijauho-leivinjauheseos siivilän lävitse, sitten jogurtti, sitruunankuori ja -mehu.
  6. Nostele valkuaisvaahto taikinaan kevyesti käännellen.
  7. Kaada taikina vuokaan. Painele hedelmäpalat taikinan pinnalle. Valuta omenien päälle hunajaa ja ripottele veitsellä rouhittu seesamipatukka.
  8. Kypsennä leivonnaista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Varmista kypsyyscocktailtikulla. Kakku kohoaa uunissa, mutta laskee hiukan uunista otonjälkeen.
  9. Koristele kakku halutessasi tomusokerilla ja nauti vaikka vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Tarjoukset

SitruunaSitruuna
Sitruuna
14.10 - 17.10
HALVEMPI!
1,19
0,99