
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | luumuja luumu | |
1 | appelsiinia appelsiini | |
3 | kananmunaa kananmuna | |
2 dl dl | sokeria sokeri | |
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
100 g g | voita voi | |
250 g g | mascarponea mascarpone | |
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe |
Pähkinätosca
50 g g | voita voi | |
1,5 dl dl | fariinisokeria fariinisokeri | |
150 g g | saksanpähkinöitä saksanpähkinä |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLuumukakku pähkinätoscalla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Halkaise luumut ja poista kivet. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita ne luumupuoliskojen joukkoon.
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja mascarpone vähitellen samalla sekoittaen.
- Lisää taikinaan jauho-leivinjauheseos. Valuta joukkoon luumujen appelsiininmehu ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
- Painele luumut taikinan päälle. Paista piirasta 175-asteissa uunissa ensin 30 minuuttia.
- Sulata kattilassa toscan voi. Lisää sokeri ja paloitellut pähkinät. Keitä muutama minuutti. Levitä seos luumujen päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.
- Tarjoile halutessasi lisänä jääkylmää vaniljavaahtoa.