Helppous yllättää
Luumukakku pähkinätoscalla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g luumuja luumu
1 appelsiinia appelsiini
3 kananmunaa kananmuna
2 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
100 g g voita voi
250 g g mascarponea mascarpone
4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe

Pähkinätosca

50 g g voita voi
1,5 dl dl fariinisokeria fariinisokeri
150 g g saksanpähkinöitä saksanpähkinä

Luumukakku pähkinätoscalla

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(4)

Valmistus

  1. Halkaise luumut ja poista kivet. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita ne luumupuoliskojen joukkoon.
  2. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja mascarpone vähitellen samalla sekoittaen.
  3. Lisää taikinaan jauho-leivinjauheseos. Valuta joukkoon luumujen appelsiininmehu ja sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
  5. Painele luumut taikinan päälle. Paista piirasta 175-asteissa uunissa ensin 30 minuuttia.
  6. Sulata kattilassa toscan voi. Lisää sokeri ja paloitellut pähkinät. Keitä muutama minuutti. Levitä seos luumujen päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.
  7. Tarjoile halutessasi lisänä jääkylmää vaniljavaahtoa.