
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | luumuja luumu | ||
1 | appelsiinia appelsiini | ||
3 | kananmunaa kananmuna | ||
2 dl dl | sokeria sokeri | ||
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
100 g g | voita voi | ||
250 g g | mascarponea mascarpone | ||
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
2 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe |
Pähkinätosca
50 g g | voita voi | ||
1,5 dl dl | fariinisokeria fariinisokeri | ||
150 g g | saksanpähkinöitä saksanpähkinä |
Luumukakku pähkinätoscalla
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:30
h
(4)
Valmistus
Esivalmisteluaika: 0:30
- Halkaise luumut ja poista kivet. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita ne luumupuoliskojen joukkoon.
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja mascarpone vähitellen samalla sekoittaen.
- Lisää taikinaan jauho-leivinjauheseos. Valuta joukkoon luumujen appelsiininmehu ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
- Painele luumut taikinan päälle. Paista piirasta 175-asteissa uunissa ensin 30 minuuttia.
- Sulata kattilassa toscan voi. Lisää sokeri ja paloitellut pähkinät. Keitä muutama minuutti. Levitä seos luumujen päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.
- Tarjoile halutessasi lisänä jääkylmää vaniljavaahtoa.