
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
125 g g | voita voi | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
1 | kananmunaa kananmuna | |
3 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
1 tl tl | inkivääriä
inkivääri (jauhettua (kuivamauste)) |
Täyte
2 | sitruunaa
sitruuna (mieluiten luomusitruunaa, mehu puristettuna ja kuoret raastettuna) | |
400 g g | kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti | |
3 | kananmunaa kananmuna | |
0,5 dl dl | hunajaa hunaja | |
0,5 dl dl | sokeria sokeri |
Koristeluun
kermavaahtoa kermavaahto | ||
1 | sitruunaa
sitruuna (kuorisuikaleita) | |
1 - 2 kourallista kourallinen | pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSitruuna-jogurttitorttu
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää muna ja jatka vatkaamista hetki. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja inkivääri keskenään ja sekoita taikinaan.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm) ja voitele reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja kolme senttiä ylös reunoille.
3. Pese sitruunat ja raasta ohut keltainen kuori raastimen hienolla terällä. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
4. Kaada täyte pohjalle niin, että se pysyy tortun reunojen sisällä.
5. Paista torttua 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Katkaise uunista virta ja kypsennä torttua uunin jälkilämmössä vielä 45 minuuttia.
6. Anna tortun jäähtyä. Koristele pinta kermavaahdolla, sitruunankuorisuikaleilla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.