Helppous yllättää
Sitruuna-jogurttitorttu

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

125 g g voita voi
1 dl dl sokeria sokeri
1 kananmunaa kananmuna
3 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 tl tl inkivääriä inkivääri
(jauhettua (kuivamauste))

Täyte

2 sitruunaa sitruuna
(mieluiten luomusitruunaa, mehu puristettuna ja kuoret raastettuna)
400 g g kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti
3 kananmunaa kananmuna
0,5 dl dl hunajaa hunaja
0,5 dl dl sokeria sokeri

Koristeluun

kermavaahtoa kermavaahto
1 sitruunaa sitruuna
(kuorisuikaleita)
1 - 2 kourallista kourallinen pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä

Sitruuna-jogurttitorttu

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:55 h
(60)

Valmistus

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää muna ja jatka vatkaamista hetki. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja inkivääri keskenään ja sekoita taikinaan.

2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm) ja voitele reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja kolme senttiä ylös reunoille.

3. Pese sitruunat ja raasta ohut keltainen kuori raastimen hienolla terällä. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

4. Kaada täyte pohjalle niin, että se pysyy tortun reunojen sisällä.

5. Paista torttua 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Katkaise uunista virta ja kypsennä torttua uunin jälkilämmössä vielä 45 minuuttia.

6. Anna tortun jäähtyä. Koristele pinta kermavaahdolla, sitruunankuorisuikaleilla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.