Valmistus
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita toisessa kulhossa rahkan joukkoon jäähtynyt voi, sokerit ja sitruunamehu.
- Paahda manteleita kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Varo polttamasta.
- Sekoita rahkaseokseen mantelit ja kermavaahto hellästi käännellen.
- Kokoa liotettu pashamuotti ja vuoraa se kostutetulla harsokankaalla. Nosta muotti ylösalaisin sopivan pienisuisen astian päälle, niin että muotin pohja ei kosketa astian pohjaa.
- Kaada pashaseos muottiin ja taittele roikkuva harsokangas päälle. Nosta jääkaappiin valumaan seuraavaan päivään.
- Ennen tarjoamista kumoa muotti lautaselle, poista muotti ja harso. Pasha säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.
Muista aloittaa valmistelut ajoissa, jotta pasha ehtii asettua muotissaan. Parhaan tuloksen saat kun annat Pashan valuttua yön yli jääkaapissa.
Vinkki: Jos sinulla ei ole pashamuottia, voit valuttaa massan harsokankaalla vuoratussa siivilässä. Pashaseoksen voi mainiosti tarjota myös valuttamattomana. Viimeistele pasha raastamalla päälle appelsiinin kuorta jos niin haluat. Voit myös koristella kakun esimerkiksi sulatetulla suklaalla tai makeisilla.