
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
0,25 pkt pkt | keksejä
keksi (Digestive) | |
2 - 3 rkl rkl | ruokosokeria ruokosokeri | |
0,5 tl tl | kanelia kaneli | |
75 g g | voita voi |
Maustetut rusinat
4 - 5 rkl rkl | rusinoita rusinat | |
2 rkl rkl | sokeria sokeri | |
2 dl dl | vettä vesi | |
1 tilkkaa tilkka | konjakkia
konjakki (tai rommia) |
Vaahtotäyte
200 g g | tuorejuustoa tuorejuusto | |
1 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
1 | appelsiinin kuorta
appelsiinin kuori (raastettuna) | |
1 | limeä
lime (mehu ja kuori) | |
3 - 4 rkl rkl | mantelilastuja
mantelilastu (tai rouhittua mantelia) | |
4 - 5 rkl rkl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
2 dl dl | kuohukermaa kuohukerma |
Vadelmakastike
200 g g | vadelmia
vadelma (pakaste) | |
1 dl dl | vettä vesi | |
0,5 dl dl | sokeria sokeri |
Koristeluun
1 kourallista kourallinen | marjoja
marjat (ja halutessasi mintunlehtiä) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPääsiäisen juustokakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Pohjan valmistus
- Sulata voi kattilassa.
- Murskaa keksit murujauheeksi erillisessä kulhossa.
- Lisää mukaan muut pohjan ainekset, mukaan lukien voisula ja sekoita. Kaada keksimassa uunivuokaan, painele tiiviisti vuoan pohjalle ja anna jäähtyä.
- Aseta pohja jääkaappiin kovettumaan ja valmista tässä välissä maustetut rusinat, jotka tulevat täytteen sekaan.
Maustettujen rusinoiden valmistus
- Sekoita ainekset kattilassa ja kiehauta rusinat pehmeiksi.
- Valuta ja jäähdytä.
Vaahtotäytteen valmistus
- Vatkaa tuorejuusto ja vaniljasokeri sekaisin. Lisää mukaan myös tavallinen sokeri.
- Lisää mukaan pilkotut mantelit sekä sitruunan, appelsiinin ja limen kuori sekä limen mehu. Kaada joukkoon myös jäähtyneet rusinat.
- Sekoita ja lisää lopuksi kermavaahto joukkoon kevyesti sekoittaen. Tarkista maku.
- Annostele täyte vuokaan jäähtyneen ja hieman kovettuneen pohjan päälle, tasoita kakku päältä ja aseta jääkaappiin viilentymään.
- Valmista tässä välissä vadelmakastike tai tarjoile kakku viilentymisen jälkeen sellaisenaan.
Vadelmakastikkeen valmistus
- Kiehauta vadelmat, vesi ja sokeri.
- Sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ainekset sekaisin ja siivilöi ylimääräiset siemenet pois.
- Jäähdytä ja tarjoile juustokakun kaverina.
Vinkki: Kakun voit koristella kauniiksi tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja muutamalla mintun lehdellä!