
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | kääretorttua
kääretorttu (Confiserie Firenze mansikkakääretorttu) |
Täyte
6 | liivatelehteä liivatelehti | |
3 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | |
250 g g | mascarponea mascarpone | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
2 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 tlk tlk | mangoa
mango (säilyke) |
Koristeluun
1 kourallista kourallinen | suklaamunia suklaamunat | |
1 | ruusu ruusu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCharlotte russe
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Ranskalaiskokki Antonin Carêmen oli tsaari Aleksanteri I:n kokkina ja kehitti charlotte russen 1700- ja 1800-lukujen taitteessa.
Huom: Varaa 1 vrk hyytymiseen.
- Leikkaa kääretorttu 18 viipaleeksi. Vuoraa pyöreäpohjainen (noin 1 ½ l) kulho ensin kelmulla ja sitten kääretorttuviipaleilla. Jätä noin 7 viipaletta täytteen päälle.
- Upota liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma.
- Kumoa kulhoon tuorejuusto, mausta se sokereilla ja sitruunamehulla. Lisää valutetut ja paloitellut säilykemangot.
- Kuumenna ½ dl hedelmien lientä kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä puristellut liivatteet. Sekoita liivateliemi ohuena vanana täytteeseen. Nostele joukkoon vatkattu kerma.
- Kaada seos vuokaan. Paina pinnalle loput kääretorttuviipaleet. Peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
- Kumoa charlotte russe tarjoiluvadille ja koristele halutessasiruusulla ja pienillä suklaamunilla.