Helppous yllättää
Charlotte russe

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kääretorttua kääretorttu
(Confiserie Firenze mansikkakääretorttu)

Täyte

6 liivatelehteä liivatelehti
3 dl dl kuohukermaa kuohukerma
250 g g mascarponea mascarpone
1 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 tlk tlk mangoa mango
(säilyke)

Koristeluun

1 kourallista kourallinen suklaamunia suklaamunat
1 ruusu ruusu

Charlotte russe

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(2)

Valmistus

Ranskalaiskokki Antonin Carêmen oli tsaari Aleksanteri I:n kokkina ja kehitti charlotte russen 1700- ja 1800-lukujen taitteessa.

Huom: Varaa 1 vrk hyytymiseen.

  1. Leikkaa kääretorttu 18 viipaleeksi. Vuoraa pyöreäpohjainen (noin 1 ½ l) kulho ensin kelmulla ja sitten kääretorttuviipaleilla. Jätä noin 7 viipaletta täytteen päälle.
  2. Upota liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  3. Kumoa kulhoon tuorejuusto, mausta se sokereilla ja sitruunamehulla. Lisää valutetut ja paloitellut säilykemangot.
  4. Kuumenna ½ dl hedelmien lientä kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä puristellut liivatteet. Sekoita liivateliemi ohuena vanana täytteeseen. Nostele joukkoon vatkattu kerma.
  5. Kaada seos vuokaan. Paina pinnalle loput kääretorttuviipaleet. Peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
  6. Kumoa charlotte russe tarjoiluvadille ja koristele halutessasiruusulla ja pienillä suklaamunilla.