
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
Kuorrutus
50 g g | voita
voi (huoneenlämpöisenä) | ||
1,5 dl dl | tomusokeria tomusokeri | ||
1 prk prk | maitorahkaa maitorahka | ||
1 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | ||
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | ||
2 rkl rkl | manteleita
manteli (lastuina tai rouheena) | ||
1 dl dl | kuohukermaa kuohukerma |
Koristeluun
1 pss pss | suklaamunia
suklaamunat (Favorina minisuklaamunia) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPashakuorrutettu porkkanakakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen, noin 2 litran vetoinen kakkuvuoka.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet, porkkanaraaste ja voisula.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja rouhitut mantelit.
- Vaahdota kerma ja kääntele se varovasti pashakuorrutteen joukkoon.
- Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku pääsiäismakeisilla.