Helppous yllättää
Pashakuorrutettu porkkanakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

3 kananmunaa kananmuna
3 dl dl sokeria sokeri
3,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 tl tl ruokasoodaa ruokasooda
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 tl tl kanelia kaneli
4 dl dl porkkanaa porkkana
(raastettuna)
150 g g voita voi
(sekä 1 nokare voiteluun)

Kuorrutus

50 g g voita voi
(huoneenlämpöisenä)
1,5 dl dl tomusokeria tomusokeri
1 prk prk maitorahkaa maitorahka
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
2 rkl rkl manteleita manteli
(lastuina tai rouheena)
1 dl dl kuohukermaa kuohukerma

Koristeluun

1 pss pss suklaamunia suklaamunat
(Favorina minisuklaamunia)

Pashakuorrutettu porkkanakakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(13)

Valmistus

  1. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen, noin 2 litran vetoinen kakkuvuoka.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet, porkkanaraaste ja voisula.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  5. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja rouhitut mantelit.
  6. Vaahdota kerma ja kääntele se varovasti pashakuorrutteen joukkoon.
  7. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku pääsiäismakeisilla.