
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
3 | kananmunaa kananmuna | |
3 dl dl | sokeria sokeri | |
3,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
1 tl tl | ruokasoodaa ruokasooda | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
2 tl tl | kanelia kaneli | |
4 dl dl | porkkanaa
porkkana (raastettuna) | |
150 g g | voita
voi (sekä 1 nokare voiteluun) |
Kuorrutus
50 g g | voita
voi (huoneenlämpöisenä) | |
1,5 dl dl | tomusokeria tomusokeri | |
1 prk prk | maitorahkaa maitorahka | |
1 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
2 rkl rkl | manteleita
manteli (lastuina tai rouheena) | |
1 dl dl | kuohukermaa kuohukerma |
Koristeluun
1 pss pss | suklaamunia
suklaamunat (Favorina minisuklaamunia) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPashakuorrutettu porkkanakakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen, noin 2 litran vetoinen kakkuvuoka.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet, porkkanaraaste ja voisula.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja rouhitut mantelit.
- Vaahdota kerma ja kääntele se varovasti pashakuorrutteen joukkoon.
- Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku pääsiäismakeisilla.