Helppous yllättää
Jäädytetty mämmi-juustokakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

100 g g keksejä keksi
(Digestive-keksejä, n. 7 kpl)
40 g g voita voi

Täyte

250 g g mascarponea mascarpone
1,5 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 kananmunaa kananmuna
250 g g mämmiä mämmi
2 dl dl kermaa kerma
(kuohukermaa)

Koristeeksi

100 g g pähkinäsekoitusta pähkinäsekoitus
(pähkinä-, sulttaanirusina-, karpalosekoitusta)
2 rkl rkl hunajaa hunaja
(juoksevaa)
1 ripausta ripaus minttua minttu
(tuoreita mintunlehtiä)

Jäädytetty mämmi-juustokakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

25 min
(4)

Valmistus

1. Murskaa keksit hienoksi pakastepussissa kaulimella painellen. Lisää sulatettu voi ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle (Ø 16 cm).

2. Sekoita mascarponejuustoon noin 1 dl sokeria. Mausta seos vaniljasokerilla.

3. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset juustoseokseen, samoin mämmi.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista koko ajan vatkaten. Nostele valkuaisvaahto juustoseokseen.

5. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos keksipohjan päälle ja peitä foliolla. Anna jäätyä pakastimessa yön yli.

6. Ota kakku pakastimesta pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoamista.

7. Siirrä kakku vuoasta tarjoiluvadille ja koristele pähkinä-hedelmäseoksella, hunajalla ja mintulla.