Helppous yllättää
Verigreippi-sitruskakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Taikina

4 dl dl sokeria sokeri
250 g g voita voi
(huoneenlämpöisenä)
4 kananmunaa kananmuna
(keltuainen ja valkuainen eroteltuna)
3 dl dl kermaa kerma
4 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
3 - 4 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1,5 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe

Kostutus

2 rkl rkl greippimehua greippimehu
(verigreipistä)
5 rkl rkl tomusokeria tomusokeri
2 rkl rkl kermaa kerma
1 rkl rkl vettä vesi

Kuorrute

4 dl dl tomusokeria tomusokeri
2 rkl rkl greippimehua greippimehu
(verigreipistä)
3 - 4 rkl rkl vettä vesi

Koristelu

4 rkl rkl sokeria sokeri
3 rkl rkl vettä vesi
1 greippiä greippi
(verigreippi, viipaleina)

Verigreippi-sitruskakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(4)

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunan keltuaiset yksitellen joukkoon, samalla koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää seuraavaksi kerma, sitruunanmehu ja -kuori sekä vanilja-aromi.
  4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne joukkoon.
  5. Vaahdota valkuaiset ja sekoita ne varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
  6. Paista noin 60 minuuttia, tai kunnes kakku on keskeltä kypsä (varmista cocktailtikulla).

Kakun ollessa uunissa, valmista koriste eli sokeroitu verigreipinkuori:

  1. Raasta verigreippi sitrusraastimella tai raastimen karkeimmalla sivulla.
  2. Laita kattilaan sokeri, vesi ja raastettu sitruunankuori.
  3. Anna seoksen keittyä kasaan niin, että verigreipin kuori pehmenee ja sokeroituu.
  4. Anna kuoren jäähtyä.

Kakun kostutusja koristelu

  1. Valmista seuraavaksi kostutusliemi sekoittamalla kaikki sen ainekset hyvin keskenään kulhossa. Kostuta jäähtynyt kakku.
  2. Valmista vielä kuorrutus sekoittamalla kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään ja kuorruta kakku. Koristele kakku sokeroidulla verigreipinkuorella.