
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Taikina
4 dl dl | sokeria sokeri | ||
250 g g | voita
voi (huoneenlämpöisenä) | ||
4 | kananmunaa
kananmuna (keltuainen ja valkuainen eroteltuna) | ||
3 dl dl | kermaa kerma | ||
4 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | ||
1 | sitruunan kuorta sitruunan kuori | ||
3 - 4 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
1,5 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe |
Kostutus
2 rkl rkl | greippimehua
greippimehu (verigreipistä) | ||
5 rkl rkl | tomusokeria tomusokeri | ||
2 rkl rkl | kermaa kerma | ||
1 rkl rkl | vettä vesi |
Kuorrute
4 dl dl | tomusokeria tomusokeri | ||
2 rkl rkl | greippimehua
greippimehu (verigreipistä) | ||
3 - 4 rkl rkl | vettä vesi |
Koristelu
4 rkl rkl | sokeria sokeri | ||
3 rkl rkl | vettä vesi | ||
1 | greippiä
greippi (verigreippi, viipaleina) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaVerigreippi-sitruskakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunan keltuaiset yksitellen joukkoon, samalla koko ajan sekoittaen.
- Lisää seuraavaksi kerma, sitruunanmehu ja -kuori sekä vanilja-aromi.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne joukkoon.
- Vaahdota valkuaiset ja sekoita ne varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
- Paista noin 60 minuuttia, tai kunnes kakku on keskeltä kypsä (varmista cocktailtikulla).
Kakun ollessa uunissa, valmista koriste eli sokeroitu verigreipinkuori:
- Raasta verigreippi sitrusraastimella tai raastimen karkeimmalla sivulla.
- Laita kattilaan sokeri, vesi ja raastettu sitruunankuori.
- Anna seoksen keittyä kasaan niin, että verigreipin kuori pehmenee ja sokeroituu.
- Anna kuoren jäähtyä.
Kakun kostutusja koristelu
- Valmista seuraavaksi kostutusliemi sekoittamalla kaikki sen ainekset hyvin keskenään kulhossa. Kostuta jäähtynyt kakku.
- Valmista vielä kuorrutus sekoittamalla kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään ja kuorruta kakku. Koristele kakku sokeroidulla verigreipinkuorella.