
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 g g | lohta
lohi (Isokari hunajamarinoitu lohisuikale) | |
3 | paprikaa paprika | |
1 | purjoa
purjo (pieni tai puolikas purjo) | |
1 tlk tlk | kookosmaitoa kookosmaito | |
1 l l | kalalientä
kalaliemi (vettä + 2 kalaliemikuutiota) | |
1 - 3 | chiliä chili | |
3 - 5 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 | limeä lime |
Lisäksi halutessasi
korianteria
korianteri (tuoretta korianteria) | ||
nuudeleita
nuudelit (Vitasia nuudeleita keitettynä) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNopea lohi-chili-kookoskeitto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Ota lohisuikalerasiat huoneenlämpöön ja pilko paprikat sekä purjosipuli ohuiksi suikaleiksi kattilaan. Hienonna joukkoon chilit sekä valkosipulinkynnet ja raasta mukaan hieman yli puolet limetin kuoresta. Lisää kattilaan vielä kalaliemi sekä kookosmaito ja kiehauta.
- Keitä keittopohjaa viitisen minuuttia, kunnes paprikat ovat hiukan pehmenneet. Lisää joukkoon lohisuikaleet pieninä erinä ja halutessasi lisää joukkoon kuivana murskatut nuudelit. Kiehauta keitos.
- Ota kattila liedeltä, purista joukkoon limetin mehua ja lisää hienonnettua korianteria. Tarkista maku ja anna vetäytyä kannen alla vielä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki: Ruokaisemman annoksen saat lisäämällä puoli pakettia Vitasia nuudeleita keiton sekaan.
Huom! Lisää aina kalapalat keittoihin pieninä erinä ja mahdollisimman irtonaisina. Näin kalapalojen pinnat sulkeutuvat nopeasti, ne pysyvät mehukkaina ja liemi säilyy kirkkaampana.