Valmistus
1. Huuhtele purjo. Leikkaa se pitkittäin puoliksi ja sitten ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat, hienonna lehtisellerin varret.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota purjoa, valkosipulia, porkkanaa ja lehtiselleriä noin 10 minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi ja laakerinlehdet. Keitä noin 15 minuuttia.
3. Valuta pavut ja lisää kattilaan makaronien kanssa. Keitä vielä 10 minuuttia tai kunnes makaronit ovat kypsiä.
4. Riivi lehtikaali pieniksi paloiksi ja sekoita keiton joukkoon. Mausta punaviinietikalla, Chili & Pepper -mausteella, suolalla ja mustapippurilla.
5. Tarjoile vastaraastetun parmesaanin ja tuoreen timjamin kanssa.