
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | perunaa
peruna (jauhoinen lajike) | ||
300 g g | fenkolia fenkoli | ||
100 g g | selleriä
selleri (juuriselleriä) | ||
2 - 3 | salottisipulia salottisipuli | ||
1 rkl rkl | voita voi | ||
1 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
7 dl dl | kasvislientä
kasvisliemi (kasvisliemikuutiosta) | ||
200 g g | ranskankermaa ranskankerma | ||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
0,5 tl tl | valkopippuria valkopippuri |
Siikatartar
100 g g | siikaa
siika (graavisiikaa (tai graavilohta)) | ||
4 viipaletta viipale | saaristolaisleipää saaristolaisleipä | ||
1 dl dl | mätiä
mäti (kirjolohenmätiä) |
Tilliöljy
1,5 dl dl | tilliä tilli | ||
0,5 dl dl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
0,5 tl tl | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | ||
0,5 tl tl | suolaa suola |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaSamettinen sosekeitto ja siikaa leipälautalla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja paloittele perunat. Huuhtele fenkoli, halkaise ja viipaloi se.
- Kuori ja paloittele myös selleri ja sipulit.
- Kuumenna voi kattilassa. Kumoa kasvikset joukkoon ja kääntele pari minuuttia.
- Lisää neste ja keitä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet, noin 15 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittajalla tai monitoimikoneen kulhossa leikkuuterällä.
- Sekoita joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri. Kuumenna ja lisää tarvittaessa nestettä.
- Tarkista maku.
- Tee tartar. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.
- Tee niistä kauniit keot pyöreiksi leikattujen leipäviipaleiden päälle.
- Valmista mausteöljy. Silppua tilli karkeasti. Mittaa öljy, tilli, sitruunan kuoriraaste ja suola kapeaan kulhoon.
- Surauta sauvasekoittajalla tasaiseksi kastikkeeksi.
- Annostele keitto tarjoiluastioihin.
- Nosta jokaiseen siikatartarleipä ja pirskottele pintaan tilliöljypisaroita.
- Koristele mädillä ja tuoreella tillillä.