
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Graavilohi
1 kg kg | lohta
lohi (ruodoton lohifile) | ||
50 g g | merisuolaa
merisuola (karkeaa merisuolaa) | ||
2 - 3 tl tl | sokeria sokeri | ||
0,5 | sitruunamehua sitruunamehu | ||
2 - 3 rkl rkl | akvaviittia akvaviitti | ||
tilliä
tilli (tuoretta tilliä hienonnettuna) | |||
maustepippuria
maustepippuri (murskattua maustepippuria) |
Kastike
0,5 dl dl | salaatinkastiketta
salaatinkastike (Dijon-sinappi salaatinkastiketta) | ||
3 tl tl | tilliä tilli | ||
1 rkl rkl | akvaviittia akvaviitti | ||
0,5 | sitruunan kuorta sitruunan kuori | ||
tilliä
tilli (tuoretta tilliä koristeeksi) | |||
mustapippuria
mustapippuri (tellicherry-mustapippuria myllystä) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaAkvaviitillä, sitruunalla ja tillillä marinoitua graavilohta sekä sinappimajoneesia
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Tekeytymisineen noin vuorokausi
- Sekoita sokeri, suola ja tilli sitruunamehun joukkoon.
- Levitä seosta ohut kerros lohen päälle.
- Lisää akvaviitti lohen pintaan hieroen. Anna graavaantua vajaa vuorokausi.
- Pyyhi ylimääräinen suola ja mausteet pois.
- Leikkaa lohi vastasyin ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle hienonnettua tilliä ja raastettua sitruunan kuorta.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Anna kastikkeen tasaantua hetken ajan.
- Tarjoile graavilohi dijon-kastikkeen kanssa.