Helppous yllättää
Akvaviitillä, sitruunalla ja tillillä marinoitua graavilohta sekä sinappimajoneesia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Graavilohi

1 kg kg lohta lohi
(ruodoton lohifile)
50 g g merisuolaa merisuola
(karkeaa merisuolaa)
2 - 3 tl tl sokeria sokeri
0,5 sitruunamehua sitruunamehu
2 - 3 rkl rkl akvaviittia akvaviitti
tilliä tilli
(tuoretta tilliä hienonnettuna)
maustepippuria maustepippuri
(murskattua maustepippuria)

Kastike

0,5 dl dl salaatinkastiketta salaatinkastike
(Dijon-sinappi salaatinkastiketta)
3 tl tl tilliä tilli
1 rkl rkl akvaviittia akvaviitti
0,5 sitruunan kuorta sitruunan kuori
tilliä tilli
(tuoretta tilliä koristeeksi)
mustapippuria mustapippuri
(tellicherry-mustapippuria myllystä)

Akvaviitillä, sitruunalla ja tillillä marinoitua graavilohta sekä sinappimajoneesia

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(8)

Valmistus

Tekeytymisineen noin vuorokausi

  1. Sekoita sokeri, suola ja tilli sitruunamehun joukkoon.
  2. Levitä seosta ohut kerros lohen päälle.
  3. Lisää akvaviitti lohen pintaan hieroen. Anna graavaantua vajaa vuorokausi.
  4. Pyyhi ylimääräinen suola ja mausteet pois.
  5. Leikkaa lohi vastasyin ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle hienonnettua tilliä ja raastettua sitruunan kuorta.
  6. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Anna kastikkeen tasaantua hetken ajan.
  7. Tarjoile graavilohi dijon-kastikkeen kanssa.