Helppous yllättää
Klassinen hummerikeitto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 - 2 hummeria hummeri
(Deluxe kokonainen hummeri (pakaste))
3 salottisipulia salottisipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 porkkanaa porkkana
200 g g fenkolia fenkoli
2 tomaattia tomaatti
3 rkl rkl voita voi
2 dl dl valkoviiniä valkoviini
1 tilkkaa tilkka konjakkia konjakki
(halutessasi)
7,5 dl dl kalalientä kalaliemi
2 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
2 rkl rkl timjamia timjami
(silputtuna)
1 ripausta ripaus chiliä chili
2 dl dl kermaa kerma
(kuohukermaa)
1,5 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho

Klassinen hummerikeitto

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:10 h
(5)

Valmistus

  1. Sulata hummeri ohjeen mukaan. Halkaise se selkäpuolelta pituussuunnassa vahvalla, terävällä veitsellä. Poista pyrstön tumma suoli. Katkaise sakset, riko ja paloittele kuoret. Käytä apuna pähkinänsärkijää tai lihanuijaa. Irrota lihat, paloittele ne suupalan kokoisiksi ja siirrä jääkaappiin.
  2. Kuori sipulit ja hienonna ne. Leikkaa kuorittu porkkana ja fenkoli viipaleiksi. Paloittele tomaatit ja poista puumainen kanta.
  3. Kuumenna voi kattilassa ja paahda hummerin kuoria noin 5 minuuttia. Lisää sipulit, porkkanat, fenkoli ja tomaatit. Sekoittele miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää viini, konjakki, kalaliemi, tomaattipyree, timjami ja chili. Keitä hiljaa poreillen puoli tuntia.
  4. Siivilöi keitto toiseen kattilaan. Painele kasvis-kuorimassaa reippaasti lusikalla siivilää vasten, jotta saat kaikki maut talteen.
  5. Vatkaa jauhot kerman joukkoon ja lisää seos kiehuvaan keittoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Keitä 5 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja mustapippuria. Voit halutessasi surauttaa keiton kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua.
  6. Jaa hummerilihat laakeisiin annoskulhoihin. Jaa keitto kulhoihin ja koristele tuoreella timjamilla. Tarjoa alkukeittona.