
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 - 2 | hummeria
hummeri (Deluxe kokonainen hummeri (pakaste)) | |
3 | salottisipulia salottisipuli | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 | porkkanaa porkkana | |
200 g g | fenkolia fenkoli | |
2 | tomaattia tomaatti | |
3 rkl rkl | voita voi | |
2 dl dl | valkoviiniä valkoviini | |
1 tilkkaa tilkka | konjakkia
konjakki (halutessasi) | |
7,5 dl dl | kalalientä kalaliemi | |
2 rkl rkl | tomaattipyreetä tomaattipyree | |
2 rkl rkl | timjamia
timjami (silputtuna) | |
1 ripausta ripaus | chiliä chili | |
2 dl dl | kermaa
kerma (kuohukermaa) | |
1,5 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKlassinen hummerikeitto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sulata hummeri ohjeen mukaan. Halkaise se selkäpuolelta pituussuunnassa vahvalla, terävällä veitsellä. Poista pyrstön tumma suoli. Katkaise sakset, riko ja paloittele kuoret. Käytä apuna pähkinänsärkijää tai lihanuijaa. Irrota lihat, paloittele ne suupalan kokoisiksi ja siirrä jääkaappiin.
- Kuori sipulit ja hienonna ne. Leikkaa kuorittu porkkana ja fenkoli viipaleiksi. Paloittele tomaatit ja poista puumainen kanta.
- Kuumenna voi kattilassa ja paahda hummerin kuoria noin 5 minuuttia. Lisää sipulit, porkkanat, fenkoli ja tomaatit. Sekoittele miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää viini, konjakki, kalaliemi, tomaattipyree, timjami ja chili. Keitä hiljaa poreillen puoli tuntia.
- Siivilöi keitto toiseen kattilaan. Painele kasvis-kuorimassaa reippaasti lusikalla siivilää vasten, jotta saat kaikki maut talteen.
- Vatkaa jauhot kerman joukkoon ja lisää seos kiehuvaan keittoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Keitä 5 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja mustapippuria. Voit halutessasi surauttaa keiton kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua.
- Jaa hummerilihat laakeisiin annoskulhoihin. Jaa keitto kulhoihin ja koristele tuoreella timjamilla. Tarjoa alkukeittona.