
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.
Ainesosat
Lohitangot
1 kg kg | lohta lohi | ||
2 dl dl | pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä | ||
1 rkl rkl | ruokosokeria ruokosokeri | ||
1 tl tl | kanelia kaneli | ||
0,5 tl tl | mausteneilikkaa mausteneilikka | ||
3 tl tl | suolaa suola |
Viimeistelyyn
1 ruukkua ruukku | rucolaa rucola | ||
1 nippua nippu | tilliä tilli | ||
1 rkl rkl | konjakkia konjakki | ||
2 rkl rkl | sinappia sinappi | ||
1 prk prk | majoneesia
majoneesi (sivele leiville maun mukaan) | ||
24 palaa pala | leipää
leipä (suupalan kokoisia) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaLohipastrami
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom! Lohitangot jätetään kolmeksi tunniksi pakkaseen.
- Kuori pistaasit ja jauha ne morttelissa tai tehosekoittimessa rouheeksi. Sekoita rouhe yhteen ruokosokerin ja mausteiden kanssa. Levitä mausteseos ruokalautaselle.
- Poista lohesta nahka ja siisti lohi tasaiseksi suorakaiteeksi. Kuivaa kalan pinta keittiöpyyhkeellä. Leikkaa lohipala pituussuunnassa kolmeksi tangoksi.
- Kuumenna kuiva pannu todella kuumaksi ja aseta lohitanko kerrallaan pannulle paistumaan. Ruskista lohi rapeaksi ja käännä varovasti kahta lastaa käyttäen, jotta toinenkin puoli paistuu. Pannun tulisi olla niin kuuma, että lohi ruskistuu pinnasta, mutta jää keskeltä raa’aksi. Nosta kaikilta sivuilta ruskistettu lohi varovasti mausteiden päälle jäähtymään ja paista loput lohenpalat.
- Peitä leikkuulauta kelmulla. Pyörittele lohipaloja maustelautasella niin, että ne peittyvät mausteseokseen ja nosta sitten yksi tanko kelmun päälle. Kääri se tiukasti kelmuun ja nappaa kelmun päistä kiinni, kiristäen niitä kuin karamellia, kunnes paketti on tiivis pötkylä. Käännä kelmun päät pötkön alle ja toista sama lopuilla lohipaloilla. Nosta lohet pakastimeen jäähtymään ainakin kolmeksi tunniksi.
- Nosta lohet huoneenlämpöön juuri ennen tarjoilua. Sekoita konjakki sinappiin. Avaa kohmeiset lohitangot kelmusta ja leikkaa ne terävällä veitsellä noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi.
- Voitele leipäpalat majoneesilla ja asettele päälle rucolaa ja lohiviipale. Viimeistele annos teelusikallisella sinappikastiketta sekä tuoreella tillillä. Tarjoile heti.
Vinkki: Lohipastramista saat taiottua ihania suupaloja myös gluteenittomasti korvaamalla leivän haluamallasi salaatin lehdellä.